Terug naar Apple werkt aan display dat beweegt voor feedback
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan display dat beweegt voor feedback

Door Daan Jeuken4 mei 2012 11:231 min. leestijd0

In de ontwikkeling van een zogenaamd haptisch display, waarbij je kunt voelen wat je aanraakt, heeft Apple weer een nieuw patent bemachtigd. Dit keer gaat het om een beeldscherm dat beweegt, zodat je elk knopje dat je indrukt precies kunt voelen.

Feelscreen

We schreven eerder al dat Apple bezig is met een zogenaamd haptisch display. Het idee is dat het beeldscherm feedback geeft, zodat je voelt wat je ziet. Typ je bijvoorbeeld op het toetsenbord van je iPad, dan voelt dit aan als het toetsenbord van je Mac. De techniek hierachter wordt de laatste jaren druk ontwikkeld.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerder beschreven we een techniek waarbij pixels een stroompje doorgeven, zodat het lijkt alsof je voelt wat je ziet. Bij het nieuwe patent is het echter de bedoeling dat het beeldscherm ook daadwerkelijk omhoog komt.

Elastisch scherm

In het patent wordt beschreven dat er onder het elastische beeldscherm haptische elementjes zitten. Deze kunnen omhoog komen en brengen dan reliëf in het beeldscherm. Deze manier van feedback gaat dus veel verder dan vibraties; het beeldscherm van de iPhone of iPad kan fysiek bewegen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar