Terug naar ‘Apple werkt aan 12,9-inch iPad Pro’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan 12,9-inch iPad Pro’

Door Jelle Mol13 november 2014 10:402 min. leestijd0

Apple zou werken aan een grotere iPad die in de loop van 2015 gelanceerd moet worden. Dat beweren bronnen die doorgaans goed geïnformeerd zijn, waaronder KGI, Bloomberg en The Wall Street Journal. Met een display van 12,9 inch zou de iPad Pro fors groter zijn dan de huidige iPad Air (9,7 inch), en daarmee vergelijkbaar met het schermformaat van de MacBook Pro en Air.

Verwachte introductie in 2015

De geruchten over een grotere iPad dateren al van vorig jaar. De verwachting was dan ook dat Apple rond deze tijd de iPad Pro zou introduceren. Volgens KGI is de lancering nu uitgesteld naar het tweede kwartaal van 2015, vanwege technische uitdagingen in de productie van het scherm. Het display zou een ‘extreem hoge resolutie’ krijgen, met een hogere pixeldichtheid dan de huidige iPads die Apple aanbiedt.

iPad Pro en MacBook Air

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

iPad Pro-concept naast de 13-inch MacBook Pro (macrumors.com)

Wat betreft het ontwerp en de hardware zijn de geruchten schaars. Mogelijk krijgt de iPad Pro een behuizing die bijna even dun is als de iPad Air 2. Als Apple inderdaad met een Pro-variant komt, dan zal deze zeker uitgerust worden met de A8X-processor (of beter), Touch ID en andere hardware die momenteel in de nieuwste iPad Air zit.

Teruglopende verkoop

De bedoeling is dat een grotere variant de iPad-verkopen een boost gaat geven. Apple kampt al geruime tijd met een terugloop in de verkoop van iPads; het afgelopen kwartaal moest het bedrijf een daling van 13% rapporteren. De markt raakt verzadigd doordat steeds meer mensen al een tablet in huis hebben en geen noodzaak zien om een nieuw apparaat te kopen. Daarnaast zitten er weinig tot geen innovaties in de nieuwe iPads. Met een iPad Pro zou Apple zijn pijlen willen richten op onder andere de zakelijke markt.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar