Terug naar Apple weert voortaan apps met prijsinformatie in de titel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple weert voortaan apps met prijsinformatie in de titel

Door Koen van Ekeren30 maart 2017 14:022 min. leestijd0

Apps met het woord ‘gratis’ in de appnaam komen niet langer in de App Store, meldt VentureBeat. Alle apps met prijsinformatie in de titel worden voortaan door Apple geweigerd.

prijsinformatie in de titel

Apple verbiedt apps met prijsinformatie in de titel

Bijna niets klinkt zo aanlokkelijk als het woord ‘gratis’ en dat begrijpen app-ontwikkelaars maar al te goed. Met regelmaat zetten zij dit soort prijsverwijzingen in de titel van een app, maar Apple staat dit dus niet langer toe. Ook mogen ontwikkelaars geen prijsinformatie verwerken in het app-icoon, de screenshots en de reviews.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wanneer ontwikkelaars dit toch doen, ontvangen zij een melding waarin verzocht wordt de prijsverwijzingen te verwijderen. De app wordt dan niet toegelaten tot de App Store. Het kan hierbij gaan om woorden als ‘gratis’ en ‘free’, maar ook het promoten van bijvoorbeeld kortingen is niet toegestaan. Alleen in de beschrijving van de app is er ruimte voor dit soort informatie.

Bestaande apps

Apple heeft deze nieuwe regelgeving tegenover VentureBeat bevestigd. De tech-gigant laat zich verder echter niet uit over de ingreep. Het is daardoor bijvoorbeeld nog onduidelijk of bestaande apps ook worden gedwongen om de titel aan te passen. Anders heeft dat bijvoorbeeld consequenties voor Google Drive, die op iOS te vinden is onder de naam ‘Google Drive: gratis online opslag’.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar