Terug naar 'Apple Watch verovert helft van de smartwatchmarkt'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple Watch verovert helft van de smartwatchmarkt'

Door Sven Lamers13 januari 2016 14:162 min. leestijd0

Apple heeft in 2015 met zijn Apple Watch direct de helft van de smartwatchmarkt veroverd. Dat beweren analisten van Juniper Research. Volgens het onderzoeksbureau was de Apple Watch goed voor 51,5 procent van alle verkochte smartwatches, dat komt neer op zo’n 8,8 miljoen exemplaren. Ter vergelijking: slimme horloges met Android Wear van Google maakten maar voor 10 procent deel uit van de smartwatchmarkt (1,71 miljoen exemplaren). In totaal werden 17,1 miljoen smartwatches verkocht, aldus Juniper Research.

Ook wat apps betreft is Apple marktleider: er zijn al 10.000 apps voor de Apple Watch beschikbaar, voor Android Wear zijn dat er maar 4000.

Apple Watch nieuwe kleuren

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Samsung Gear S2 slechter dan verwacht

De smartwatch Gear S2 van Samsung met het eigen Tizen-besturingssysteen was volgens het onderzoek ‘waarschijnlijk’ niet erg succesvol. Omdat het horloge pas sinds november verkrijgbaar is, zijn er echter nog niet genoeg gegevens voor een definitieve uitspraak.

De populairste smartwatches naast de Apple Watch zijn volgens Juniper Research vooral de goedkopere modellen met een prijs rond de 150 dollar. De Pebble is een bekend voorbeeld uit deze categorie.

Apple zwijgt en geniet

Apple noemt nog steeds geen specifieke verkoopcijfers voor de Apple Watch. Ook omdat het bedrijf zijn concurrenten niet zomaar nuttige informatie wil geven. Alle tot nu toe gepubliceerdeverkoopcijfers zijn daarom gebaseerd op schattingen en prognoses.

De markt voor smartwatches staat volgens het onderzoeksbureau nog helemaal aan het begin. Het is een categorie die nog op een markt ‘wacht’, aldus de analisten. In goed Nederlands betekent dat dat veel klanten nog niet weten of ze een smartwatch überhaupt nodig hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar