Terug naar De Apple Watch verkoopt juist heel goed, zegt Tim Cook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De Apple Watch verkoopt juist heel goed, zegt Tim Cook

Door Laura Grootaarts6 december 2016 11:242 min. leestijd0

Tim Cook ontkent in alle toonaarden dat de Apple Watch slecht verkocht wordt. Sterker nog: hij heeft persbureau Reuters gemaild dat het horloge het buitengewoon goed doet en dit jaar een van de populairste kerstcadeaus is.

Apple Watch verkoop: op naar het beste kwartaal

Volgens Cook is de groei van de verkoop buitengewoon. Gedurende de eerste week dat mensen inkopen doen voor de feestdagen – de week van Black Friday – werden er meer Apple Watches verkocht dan in welke andere week dan ook. Als deze lijn zich doorzet, zou dit weleens het beste kwartaal voor de Apple Watch ooit kunnen worden.

Apple Watch Series 2 hermes

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Cooks e-mail staat in schril contrast met de beweringen van onderzoeksbureau IDC. Daar zijn ze er namelijk van overtuigd dat het helemaal niet zo best gaat met de Apple Watch: de verkopen zouden instorten. In het voorbije kwartaal zouden er 1,1 miljoen Apple Watches zijn verscheept, een afname van 71 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. IDC kijkt naar de hoeveelheid Apple Watches die worden uitgeleverd aan winkeliers en webshops, terwijl Tim Cook het in zijn beweringen uitsluitend heeft over de Apple Watches die verkocht zijn aan consumenten. Dat kan het verschil mogelijk verklaren. Hoeveel Apple Watches er dan precies verkocht zijn, geeft Cook niet prijs.

Nieuwe Apple Watch Series 2

Apple bracht dit jaar een nieuwe Apple Watch uit: de Apple Watch Series 2. Deze heeft GPS en is waterbestendig tot 50 meter. De eerste Apple Watch werd tegelijkertijd omgedoopt tot de Apple Watch Series 1. Naast een nieuwe naam heeft deze Apple Watch ook een nieuwe chip, waarmee hij net zo snel is als zijn opvolger.

Wil je misschien ook een Apple Watch kopen? Lees dan ook onze review over de Apple Watch Series 2.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar