Terug naar 'Apple Watch krijgt meer functies in volgende softwareversie'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple Watch krijgt meer functies in volgende softwareversie'

Door Jelle Mol18 mei 2015 21:042 min. leestijd0

De Apple Watch is pas een maand verkrijgbaar, maar er zou nu al een volgende softwareversie op komst zijn. Volgens 9to5Mac komt een nieuwe versie van Watch OS mogelijk volgende maand op de WWDC al beschikbaar en brengt deze een aantal nieuwe functies naar de smartwatch.

Apple Watch Apps

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars krijgen wellicht de mogelijkheid om gegevens van hun apps in ‘Complicaties’ te zetten, een soort widgets die op de wijzerplaat worden getoond. Momenteel zijn hier alleen ingebouwde apps van Apple te zien, zoals het weer of de kalender. Een voorbeeld is de Twitter-app die het aantal vermeldingen op Twitter kan tonen. Daarnaast laat Apple het ontwikkelaars waarschijnlijk toe om apps te bouwen die volledig voor de Watch zijn gemaakt, in plaats van een uitbreiding op een bestaande iPhone-app.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Find my Watch

Een andere nieuwe functie is ‘Find my Watch’, vergelijkbaar met de Zoek mijn iPhone-functie. Hiermee wordt het mogelijk om op afstand het horloge te lokaliseren, te vergrendelen en eventueel te wissen. Dat zou meteen een oplossing zijn voor het beveiligingsprobleem waar de Watch momenteel mee kampt. Omdat er een continue verbinding is met de iPhone, kan het horloge ook een (subtiele) waarschuwing afgeven wanneer de iPhone per ongeluk ergens wordt achtergelaten.

Tot slot experimenteert Apple met het waarschuwen voor een onregelmatige hartslag van de gebruiker. De kans bestaat echter dat deze functie om juridische redenen nooit naar het horloge zal komen.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar