Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple Watch Series 7-renders: wordt dit het nieuwe design?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 7 design


Lees verder na de advertentie

De komende maand presenteert Apple de Apple Watch Series 7. Het horloge krijgt voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp. Hoe dat eruit gaat zien? Deze Apple Watch Series 7-renders van PhoneArena laten zien wat je ongeveer mag verwachten.

Apple Watch Series 7 render

Apple Watch Series 7: renders tonen nieuw design

De Apple Watch heeft voor het laatst een redesign gekregen met de Series 4 uit 2018. Toen werd het scherm een stukje groter en kreeg het wat meer afgeronde hoeken. Maar voor de toekomstige Apple Watch gooit Apple het over een andere boeg. Wat verandert er zoal?

De opvallendste verandering is de zijkant van de kast. Die was altijd glooiend, maar zoals je op de renders kunt zien, wordt die nu vlak. En ook het scherm wordt vlakker – in de huidige Apple Watch-modellen zit er richting de zijkanten nog een bolling in. Het horloge krijgt daarmee een hoekigere en robuustere look. Komt het je bekend voor? Dat kan kloppen. Het design sluit namelijk uitstekend aan bij andere Apple-producten van de laatste jaren. De iPad Pro, de iPad Air van vorig jaar en de iPhone 12: ze zijn allemaal duidelijk afkomstig uit dezelfde stal.

Nieuw formaat en een groter scherm


kooptip

De Apple Watch krijgt dit jaar nieuwe maten. De kleine versie krijgt een kast van 41 mm, de grote een van 45 mm. Deze vervangen de huidige 40 en 44 mm-modellen. Een enkele millimeter lijkt misschien verwaarloosbaar: het is zo weinig dat zelfs de oude horlogebandjes nog uitstekend passen op de nieuwe modellen. Maar omdat het nieuwe scherm vrijwel randloos wordt, betekent het al met al toch een aanzienlijk verschil. Apple-kenner Mark Gurman schreef eerder dat Apple voor de Series 7 zelfs speciale wijzerplaten uitbrengt, die optimaal gebruikmaken van de extra ruimte op het scherm.

We verwachten dat de Apple Watch Series 7 uiterlijk half september gelanceerd wordt, tegelijk met de iPhone 13.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: PhoneArena