Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Series 7: eerste features nu al gelekt!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Watch Series 7 features


Lees verder na de advertentie

De onthulling laat nog lang op zich wachten, maar we weten nu al meer over welke vernieuwingen Apple naar zijn volgende smartwatch wil brengen. Volgens een gerenommeerde Apple-analist krijgt de Apple Watch Series 7 onder meer dunnere schermranden en een betere Ultra Wideband-technlogie. Ook weten we welke gehoopte functies de Series 7 níét krijgt …

Features van Apple Watch Series 7

De geruchten komen af van Mark Gurman, die zeer goed geïnformeerd is als het om toekomstige producten van Apple gaat. Hij meldt dat Apple iets verandert aan het display van de nieuwe Apple Watch Series 7, die al een paar generaties hetzelfde is gebleven.

Een nieuwe lamineringstechniek moet het scherm dichter bij de voorkant brengen. Ook zou het display zijn omgeven door dunnere randen. Opvallend is dat de Apple Watch iets dikker wordt, maar Gurman zegt dat dit voor de gebruiker nauwelijks merkbaar zal zijn. Eerder gingen er nog geruchten over een herontwerp met platte zijkanten, maar hier meldt Gurman niets over.

Verder beweert Gurman dat de nieuwe Series 7 een snellere processor heeft. Ook krijgt de Apple Watch een verbeterde Ultra Wideband (UWB)-technologie, waarbij de onderliggende techniek hetzelfde is als bij de AirTag. Dit kan een erg coole toevoeging zijn. UWB kan in de toekomst bijvoorbeeld worden gebruikt om met de Apple Watch een deur te ontgrendelen, zoals die van je hotelkamer.

En dit komt er (voorlopig) niet


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple werkt ook aan twee interessante gezondheidsfeatures voor de Apple Watch. Het gaat om sensoren waarbij de Watch de lichaamstemperatuur en bloedsuikerspiegel kan meten. Volgens Gurman had Apple plannen om de sensor voor het meten van de lichaamstemperatuur naar de Apple Watch Series 7 te brengen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit lukt. Apple hoopt het nu mee te kunnen nemen naar de Apple Watch Series 8 in 2022.

Er gaan al jaren geruchten dat de Apple Watch een bloedsuikersensor krijgt. Gurman bevestigt dat Apple hieraan werkt, maar het is onwaarschijnlijk dat we deze feature snel bij de Apple Watch zullen zien. De Apple-insider verwacht dat Apple nog minstens een paar jaar nodig heeft.

Apple Watch Explorer en SE

Eerder dit jaar meldde Gurman dat Apple komt met een Apple Watch voor extreme sporten. Apple mikte aanvankelijk op een release in 2021, maar het is nu waarschijnlijker dat we de smartwatch voor extreme sporten op z’n vroegst in 2022 zien, meldt Gurman. Binnen Apple wordt dit klokje beschreven als een Explorer- of Adventure-editon.

Ook voor 2022 op de planning: een nieuwe Apple Watch SE. Afgelopen jaar verscheen er voor het eerst een SE-versie van de Watch. Die is iets minder uitgebreid dan de belangrijkste Apple Watch, maar een stuk betaalbaarder. In 2021 komt daar nog geen opvolger van.

Wil je als op de hoogte blijven van ontwikkelingen over de Apple Watch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg