Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Watch Series 7 wordt snel aangekondigd – maar of je hem direct kunt kopen?!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 7 features


Lees verder na de advertentie

Dat de Apple Watch Series 7 te maken heeft met productieproblemen, was al duidelijk. Maar toch zou Apple van plan zijn om de nieuwe Watch tijdens het september-event aan te kondigen, tegelijk met de iPhone 13. Dat schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman. Het is alleen de vraag of je de nieuwe Apple Watch daarna direct kunt kopen.

Apple Watch: beperkte oplage of later?

Gurman zegt dat de productieproblemen rondom nieuwe Apple Watch in feite drie scenario’s kunnen opleveren:

  • De Apple Watch-aankondiging wordt uitgesteld totdat de productie weer op orde is.
  • De Apple Watch wordt gewoon volgens schema aangekondigd en is aanvankelijk in gelimiteerde oplage beschikbaar.
  • De Apple Watch wordt volgens schema aangekondigd en zal pas op een latere datum te koop zijn.

Gurman denkt aan een combinatie van de laatste twee. De Apple Watch zal inderdaad aangekondigd worden tijdens het september-event. Sommige modellen zijn daarna direct beschikbaar, maar in beperkte oplage. Andere Apple Watch-modellen komen op een later moment. Overigens worden niet alle modellen in Nederland uitgebracht, zo missen we hier de luxere uitvoeringen met duurdere materialen.

Vanwaar de vertraging? De Apple Watch Series 7 krijgt een behoorlijk ingrijpende design-wijziging die hem onderscheidt van de voorgaande Apple Watch-modellen. Zo krijgt hij een iets ander formaat: 41 en 45 mm (voorheen was dat 40 en 44 mm). Het scherm en de zijkanten worden wat vlakker, waarmee het design lijkt op dat van onder meer de iPhone 12. Volgens geruchten hoef je dit jaar geen nieuwe gezondheidsfuncties te verwachten.


kooptip

kooptip

Apple-event september

Volgens de laatste geruchten vindt het september-event van Apple plaats op dinsdag 14 september. De hoofdrol is dan weggelegd voor de nieuwe iPhone 13, maar we verwachten daarnaast ook wearables als de Apple Watch Series 7 en de AirPods 3. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors