Terug naar Verraadt de gelekte Apple Watch-foto een compleet nieuwe functie?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verraadt de gelekte Apple Watch-foto een compleet nieuwe functie?

Door Laura Grootaarts3 september 2018 12:183 min. leestijd0

Vorige week kwamen er vroegtijdig foto’s naar buiten van de nieuwe Apple Watch Series 4. De Watch wordt pas volgende week woensdag officieel onthuld tijdens Apple’s keynote, samen met de iPhone XS en de iPhone 9. De afbeelding verraadt een nieuwe functie die goed van pas komt als we volgend jaar opnieuw een snikhete zomer zouden krijgen.

Negen complicaties Apple Watch

Apple Watch Series 4 uv-indx

De Apple Watch krijgt een groter scherm dat helemaal doorloopt tot aan de randen. Apple gebruikt de extra ruimte optimaal en laat een gecompliceerd scherm zien met maar liefst negen complicaties: een in iedere hoek, vier in het midden van de wijzerplaat, en ten slotte een die parallel loopt aan de bovenste rand van het klokje. De meeste van de complicaties spreken voor zich. Je herkent hierin de volgende functies:

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

 • Boven in het klokje: dag en datum
 • Rechts: de bewegingsringen
 • Onder: Astronomie-wijzerplaat in het klein
 • Links: muziek
 • Linksboven in de hoek: timer
 • Rechtsboven: thermometer
 • Rechtsonder: zonsopkomst en -ondergang
 • Bovenste rand van het klokje: de eerstvolgende afspraak in je agenda

UV-index

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Het gaat hem om de complicatie linksonder: UVI staat erbij, en daarnaast een soort thermometer. Wat kan het anders zijn dan de weergave van de ultra violet index? In dit geval is de waarde 3,6, en verschuift het metertje langzaam naar geel-oranje: een waarschuwing dat je maar beter in de schaduw kunt blijven.

De vraag is waar de Apple Watch deze informatie vandaan haalt. Wat precies is de bron? Is er een sensor die meet hoe het momenteel met de zonkracht gesteld is? Apple vroeg onlangs een patent aan genaamd Light-based Shielding Detection, waarmee zo’n sensor mogelijk zou zijn. Maar waar zit de sensor dan? In het horloge zelf? Of moet je er een apart bandje bij aanschaffen?Weer UV-index

Wij verwachten eerlijk gezegd niet dat het nu al zover is. Het lijkt ons veel aannemelijker dat de Watch of een bijbehorend horlogebandje dit niet zelf meet, maar de gegevens ophaalt vanuit een of andere weerdienst. In dit geval zou de informatie zomaar afkomstig kunnen zijn uit Apple’s eigen Weer-app: hierin wordt de UV-index immers al vermeld. Hoe dan ook is het een handige toevoeging aan de wijzerplaat van de Apple Watch, omdat je zo supersnel in de gaten hebt hoe krachtig de zon is.

Apple-keynote

Volgende week woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe Apple Watch Series 4. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote.

Meer weten over Apple Watch Series 4?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar