Terug naar Eindelijk: Apple Watch Series 3 ondersteunt waarschijnlijk mobiel internet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk: Apple Watch Series 3 ondersteunt waarschijnlijk mobiel internet

Door Koen van Ekeren15 augustus 2017 16:042 min. leestijd0

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat Apple de nieuwe Apple Watch Series 3 presenteert. Als het om het design gaat verandert er weinig aan de horloge, stelt analist Ming-Chi Kuo. Wel is er iets anders waarop liefhebbers van de slimme horloge zich mogen verheugen, want de Apple Watch zou mobiel internet ondersteunen.

Apple Watch

Apple Watch Series 3 met internet

Ming-Chi Kuo is analist bij KGI Securities en staat bekend om zijn zeer accurate voorspellingen als het om Apple gaat. Volgens de Taiwanees wordt de Apple Watch straks aangeboden in een versie met en zonder een LTE-chip, waarbij je opnieuw de keuze hebt tussen een model van 38mm en 42mm. De LTE-chip zorgt ervoor dat de Apple Watch zelfstandig verbinding kan maken met het internet.

Op dit moment is daar nog altijd een iPhone voor nodig. Zonder de iPhone zijn de functionaliteiten van de slimme horloge erg beperkt en kun je het toestel alleen gebruiken voor het bekijken van de tijd, of het luisteren naar muziek. Met een LTE-chip is het niet langer noodzakelijk om een iPhone (binnen handbereik) te hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de voorspellingen is Ming-Chi Kuo al erg concreet, maar de analist gaat nog een stapje verder. Hij verwacht namelijk dat Apple in de tweede helft van 2017 zo’n 8 tot 9 miljoen Apple Watch 3-modellen verscheept. Bij ongeveer 35 tot 40 procent zou het gaan om modellen met een LTE-chip.

‘Design Apple Watch moet radicaal anders’

Dit zijn uitstekende cijfers, maar volgens Ming-Chi Kuo zit er nog meer groei in als Apple het design van het toestel radicaal aanpast. Ook moet het bedrijf zich volgens hem focussen op medische toepassingen en de commercialisering van 5G.

Of Ming-Chi Kuo het bij het goede eind heeft, weten we al over een kleine maand. Dan presenteert Apple naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Apple Watch, terwijl het ook de veelbesproken iPhone 8 aankondigt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar