Terug naar 9 dingen die de Apple Watch kan leren van de Pebble Time
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

9 dingen die de Apple Watch kan leren van de Pebble Time

Door Sven Lamers25 februari 2015 11:405 min. leestijd2

Gisteren presenteerde Pebble zijn nieuwe smartwatch, de Pebble Time. Net als bij de allereerste Pebble heeft het bedrijf een Kickstarter-campagne gestart om de productie van het slimme horloge te financieren – al ging het hierbij waarschijnlijk meer om het creëren van een hype dan dat er echt geld nodig was. Binnen 17 minuten werden de gevraagde 500.000 dollar binnengehaald, en inmiddels staat de teller al op meer dan 8 miljoen dollar. De Pebble Time kan dus nu al een groot succes worden genoemd, en dat terwijl we over iets meer dan één maand al de Apple Watch mogen verwachten. Pebble heeft dus iets goed gedaan en daarom kijken we wat de Apple Watch van de Pebble Time nog kan leren.

Dit doet Pebble beter

1 – De batterij van de Pebble Time gaat 7 dagen mee

Dit zal voor de meeste mensen wel de killer-feature zijn geweest. De Pebble Time moet het 7 dagen volhouden op een acculading. Bij de Apple Watch is het tot nu toe nog twijfelachtig of die het eind van één dag haalt.

2 – Het scherm staat altijd aan

Door het gebruik van een e-paper kleurenscherm mag het display van de Pebble Time altijd aan staan, zonder nadelige effecten voor de batterijduur. Hierdoor lijkt de Pebble Time veel meer op een echt horloge. Het scherm van de Apple Watch blijft daarentegen meestal zwart.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Pebble Time Lifestyle

3 – De Pebble Time is waterdicht

Met de Pebble Time mag je zelfs onder de douche gaan staan of een rondje gaan zwemmen – hij is waterdicht tot wel 50 meter. De Apple Watch is alleen beschermd tegen spatwater.

4 – Pebble Time werkt met iOS én Android

Oké, oké, voor Apple is het waarschijnlijk heel verstandig dat de Apple Watch alleen met iPhones samenwerkt. Maar waarom je doelgroep vanaf het begin beperken … ? De Pebble Time werkt zowel met iOS als met Android.

5 – Fysieke knoppen

De Pebble Time heeft 4 fysieke knoppen waardoor je het slimme horloge – na een beetje oefenen – ook blind kunt bedienen. De Apple Watch heeft alleen de digitale kroon en het touchscreen en daarmee moet je nog steeds op het horloge kijken om door de menu’s te navigeren.

Pebble design

6 – Verwisselbare bandjes

Je kunt op de Pebble Time elk standaard 22mm horlogebandje gebruiken om je smartwatch te personaliseren. Je kunt weliswaar ook op de Apple Watch bandjes uitwisselen, maar Apple kennende werkt dat alleen met door Apple gecertificeerde bandjes.

Pebble bandjes

7 – Pebble heeft al veel (zelfstandige) apps

Pebble Time is al de derde uitvoering van de Pebble-smartwatch. Inmiddels zijn er al zo’n 6500 apps beschikbaar, met daaronder grote namen als Runkeeper, Jawbone, GoPro, Evernote en PayPal. En deze apps werken vaak compleet zelfstandig, er is geen verbinding met de telefoon nodig. Als de Apple Watch beschikbaar komt, zal het aantal apps daarvoor uiteraard snel toenemen (er gaan nu geruchten dat er al 100.000 apps klaar staan), maar vooralsnog blijven alle apps verlengstukken van je iPhone.

8 – Pebble Time is goedkoper

Als je er snel bij bent, kun je een Pebble Time nu nog op Kickstarter bestellen voor 179 dollar. De officiële winkelprijs is 199 dollar, dus zo’n 175 euro. Dat is de helft van de goedkoopste Apple Watch, die minimaal 350 euro gaat kosten.

9 – Pebble is nu al beschikbaar

Last but not least: Je kunt nu al naar de winkel gaan en het oude Pebble-model kopen. Behalve het kleurenscherm heeft die namelijk al bijna alle functies van het nieuwe model.

Dit doet Apple beter

Er zijn dus een hoop dingen waarvan we zeggen dat Apple iets van Pebble kan leren, maar het spel werkt ook andersom. Wat doet de Apple Watch eigenlijk beter dan Pebble?

Apple Watch

1 – Een echt mooi scherm

De Pebble Time heeft nu een kleurenscherm gekregen, maar de resolutie lijkt op de foto’s niet erg hoog en bovendien kunnen slechts 64 kleuren worden weergegeven. De Apple Watch krijgt daarentegen een schitterend Retina-scherm met bijna oneindig veel kleuren dat bovendien als touchscreen werkt.

2 – De interface is beter

Pebble is druk bezig met het verbeteren van de interface van zijn smartwatch. De nieuwe Timeline-weergave is al een stap in de goede richting, maar als het om goede gebruikersinterfaces gaat, is Apple nog altijd de koning. En de foto’s en video’s doen vermoeden dat dit ook op de Apple Watch het geval zal zijn, mede dankzij het touchscreen.

3 – Hartslagsensor

De Apple Watch mag al lang niet zo veel sensoren hebben gekregen als eerst bedoeld was, maar er zit in ieder geval nog een hartslagsensor in. Die hadden we ook graag op de Pebble Time gezien.

4 – Integratie met de iPhone

Apple moet maar compatibiliteit bieden met maar één ander apparaat en dat is de iPhone. De integratie tussen beide apparaten zal dus erg goed zijn. Daar kan Pebble met zijn beperkte resources niet tegenop.

Welke smartwatch is jouw favoriet? Zit je in team Pebble of team Apple? Laat het ons weten in de reacties.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
gadgetfreak
Lezer
gadgetfreak

ik kies voor de Pebble met als reden het always/on scherm en de batterijduur. Allemaal apps vind ik minder spannend, als ik maar kan zien wanneer er een berichtje of mail binnenkomt zonder mijn telefoon te hoeven grijpen.

Edwin De Preter
Lezer
Edwin De Preter

Ik ben echt een apple freak heb alles ipad,imac,apple tv,iphone en ja een pebble en daar blijf ik bij gebruik hem veel en dan ook gewoon 6 dagen vol!
Apple 15 uur en voor dat geld koop ik bijna 3 pebble dus dit keer sla ik apple maar is over of ze sturen me er een gratis 😉