Terug naar Apple Watch met 4G redt surfer voor haaien
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch met 4G redt surfer voor haaien

Door Sven Lamers15 november 2017 13:372 min. leestijd0

Is het echt nodig om met de Apple Watch ook tijdens het sporten te kunnen bellen en altijd bereikbaar te zijn? In noodgevallen kan dat best handig zijn, zoals het voorbeeld van de 49-jarige John Zilles laat zien. Hij was volgens een artikel van de Daily Mail tijdens het kitesurfen in een gebied belandt met veel witte haaien – een mijl voor de Californische kust bij Ventura. Na een crash midden in dat gebied probeerde hij zijn board weer in beweging te krijgen, maar dat lukte niet door een gebrek aan wind.

Nieuwe Apple Watch

Zwemmen met haaien

Na twintig minuten gaf hij het op en besloot om naar de kust te zwemmen. Dat was echter niet makkelijk omdat hij een heleboel uitrusting mee moest sjouwen. Hij schatte dat hij zo’n twee uur voor de afstand nodig zou hebben gehad. Na een half uurtje, waarin hij nauwelijks vooruit kwam, dacht hij er ineens aan dat hij midden in een gebied aan het zwemmen was dat bekend staat om veel witte haaien.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Watch had prima bereik

Plottwist: gelukkig had hij een Apple Watch Series 3 met Cellular om, die ‘buitengewoon veel bereik had’. Zilles belde zijn zoon op om te zeggen dat hij iets later zou zijn, omdat hij naar de kust moet zwemmen. Voor de zekerheid vroeg hij ook om het nummer van de kustwacht.

Na nog een half uurtje moeizaam zwemmen en angst voor haaien belde hij de hulpdiensten, die meteen een boot stuurden. Ook hierbij was de Apple Watch een grote hulp: hij belde de kustwacht nog een keer op nadat hij het boot had gezien en loodste hen naar zijn locatie. Na het avontuur bedankte hij Apple-baas Tim Cook. ‘Mooi dat het goed met je gaat’, antwoordde Cook. Zilles had er ook over nagedacht om een mobiel in een waterdicht hoesje mee te nemen. Dankzij de Watch hoeft dat niet, aldus Zilles in gesprek met de Daily Mail.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar