Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple komt met Apple Watch voor extreme sporten’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Watch extreme sporten


Lees verder na de advertentie

Mogelijk brengt Apple dit jaar niet één, maar twee nieuwe Apple Watches uit. Naast de Apple Watch Series 7 zou Apple in 2021 een robuuste versie willen lanceren, bedoeld voor extreme sporten.

Apple Watch voor extreme sporten

Het nieuws wordt gemeld door de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman, die zich baseert op anonieme bronnen binnen Apple. De tech-gigant zou een verstevigde Apple Watch overwegen om beoefenaars van extreme sporten aan te spreken. Deze versie moet eind 2021 of begin 2022 verschijnen.

De Apple Watch zou gemaakt zijn van rubber. Dat ziet er wat minder elegant uit, maar het materiaal zorgt dat de smartwatch minder gevoelig is voor krassen en beschadigingen. Daarmee moet de Apple Watch geschikter worden voor buitensporten. Nu is de behuizing gemaakt van aluminium, titanium of roestvrij staal.

De Apple Watch is al uitstekend in staat om de activiteit van extreme sporten te meten, zoals bergbeklimmen en skiën. Toch is het horloge vaak niet de eerste keuze bij deze doelgroep, omdat de behuizing en het glazen display relatief snel beschadigen. Vaak wordt er gekozen voor de smartwatches van Garmin, waarmee Apple dus wil concurreren.

Apple Watch Explorer Edition


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Intern wordt de extra stevige Apple Watch de ‘Explorer Edition’ genoemd. Naast het materiaal van rubber zou Apple het horloge voorzien van extra schokbestendigheid. Verder zijn de functionaliteiten precies hetzelfde als bij een standaard Apple Watch.

Het is niet de eerste keer dat Apple overweegt een robuuste smartwatch op de markt te zetten, merkt Gurman op. Al na de lancering van de eerste Apple Watch in 2015 waren er plannen voor een extra stevige Apple Watch. De Apple Watch-variant verscheen uiteindelijk niet – al is het niet bekend waarom. En ook nu is het nog niet honderd procent zeker dat deze Apple Watch er komt – nog even afwachten dus.

Buiten de extreme sporten om, is de Apple Watch overigens al erg geschikt om mee te sporten. Ook om bijvoorbeeld mee te zwemmen; de huidige Apple Watch modellen zijn waterbestendig tot 50 meter. De nieuwste Apple Watches zijn de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE. Laatstgenoemde is een instapmodel van € 299.

Bron: Bloomberg