Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Apple werkt aan Apple Watch-band vol met batterijen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Een liggende Apple Watch


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch is een geweldig accessoire, maar de batterijduur laat nog steeds te wensen over. Dat lijkt Apple zich te realiseren. Het bedrijf werkt aan een Apple Watch-band met ingebouwde batterijen om het horloge van extra stroom te voorzien.

Apple Watch-band met batterijen

Dit blijkt uit een patent dat Apple onlangs heeft aangevraagd bij het US Patent and Trademark Office. In het patent beschrijft Apple hoe de batterijduur van de Apple Watch flink kan worden verbeterd, zonder de behuizing van het horloge groter te maken.

De ‘Battery Watch Band’ bevat een reeks batterijen. Die zijn voorzien van batterijconnectoren om de stroom van de ene naar de andere batterij over te brengen. Uiteindelijk breikt de stroom de horlogekast – ook via een batterijconnector.

Om te voorkomen dat de batterijen in contact komen met de externe omgeving, zijn ze hermetisch afgesloten in de horlogeband. De band bevat bovendien een binnen- of buitenframe dat uitrekken of verdraaien van de horlogeband tegengaat. Zo kun je het bandje buigen zonder de interne batterijconnectoren te beschadigen.


kooptip

Apple Watch band batterijen

Wanneer?

Een Apple Watch-bandje met batterijen zou een welkome verbetering zijn. Nu is de accu nog een grote beperking van ’s werelds populairste smartwatch. De nieuwste Apple Watch Series 6 houdt het op een lading ongeveer anderhalve dag uit. Bij oudere modellen is dat vaak nog minder.

Het is nog niet zeker dat het bandje daadwerkelijk het levenslicht ziet, want het gaat nog maar om een patent. Maar het is in ieder geval goed om te zien dat Apple de mogelijkheden onderzoekt om de batterijduur van de Apple Watch te verlengen.

Bron: Patently Apple