Terug naar Apple werkt aan Apple Watch-band vol met batterijen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan Apple Watch-band vol met batterijen

Door Koen van Ekeren10 december 2020 09:402 min. leestijd0

De Apple Watch is een geweldig accessoire, maar de batterijduur laat nog steeds te wensen over. Dat lijkt Apple zich te realiseren. Het bedrijf werkt aan een Apple Watch-band met ingebouwde batterijen om het horloge van extra stroom te voorzien.

Apple Watch-band met batterijen

Dit blijkt uit een patent dat Apple onlangs heeft aangevraagd bij het US Patent and Trademark Office. In het patent beschrijft Apple hoe de batterijduur van de Apple Watch flink kan worden verbeterd, zonder de behuizing van het horloge groter te maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De ‘Battery Watch Band’ bevat een reeks batterijen. Die zijn voorzien van batterijconnectoren om de stroom van de ene naar de andere batterij over te brengen. Uiteindelijk breikt de stroom de horlogekast – ook via een batterijconnector.

Om te voorkomen dat de batterijen in contact komen met de externe omgeving, zijn ze hermetisch afgesloten in de horlogeband. De band bevat bovendien een binnen- of buitenframe dat uitrekken of verdraaien van de horlogeband tegengaat. Zo kun je het bandje buigen zonder de interne batterijconnectoren te beschadigen.

Apple Watch band batterijen

Wanneer?

Een Apple Watch-bandje met batterijen zou een welkome verbetering zijn. Nu is de accu nog een grote beperking van ’s werelds populairste smartwatch. De nieuwste Apple Watch Series 6 houdt het op een lading ongeveer anderhalve dag uit. Bij oudere modellen is dat vaak nog minder.

Het is nog niet zeker dat het bandje daadwerkelijk het levenslicht ziet, want het gaat nog maar om een patent. Maar het is in ieder geval goed om te zien dat Apple de mogelijkheden onderzoekt om de batterijduur van de Apple Watch te verlengen.

Bron: Patently Apple

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar