Terug naar Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera en meer

Door Sven Lamers19 juni 2015 11:492 min. leestijd

De Apple Watch is pas twee maanden en slechts in een aantallanden te koop (maar nog steeds niet in Nederland) en toch zijn er al geruchten over de uitrusting van de Apple Watch 2 en nieuwe varianten ervan. Volgens bronnen van 9to5Mac krijgt de opvolger van Apple’s smartwatch onder meer een FaceTime-camera waarmee je kunt videobellen. Deze camera bevindt zich volgens de geruchten boven het display van de Apple Watch 2 en is hierdoor optimaal geplaatst voor videotelefoontjes en selfies. Gewone foto’s maken zal ermee wat lastiger worden, maar daar is deze camera waarschijnlijk ook niet voor bedoeld.

wijzerplaten

Apple S2-chip met nieuw wifi-module

In het kader van een initiatief met de naam ‘tether-less’ wil Apple de Watch 2 onafhankelijker maken. Dat betekent dat meer functies beschikbaar zijn wanneer de smartwatch niet met een iPhone is verbonden. Een nieuw wifi-module dat Apple in de S2-chip wil gebruiken, moet ervoor zorgen dat eenvoudige communicatie-apps ook zonder iPhone kunnen draaien. Ook een nieuwe functie om een zoekgeraakte Apple Watch te vinden – Zoek mijn Watch – werkt dan via dit nieuwe wifi-module. Een GPS-chip zal de Apple Watch 2 nog niet krijgen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Aan de batterijtijd van de Watch 2 wil Apple veel aandacht besteden. Volgens het bedrijf hebben de meeste klanten geen probleem ermee om het horloge dagelijks op te laden. De Apple Watch 2 krijgt daarom een vergelijkbare accutijd als het huidige model. Logisch ook, want de accu zou in de nieuwe versie sowieso alleen minimaal beter kunnen worden. En een smartwatch die het een hele dag en een paar uurtjes volhoudt, ga je toch elke nacht opladen. Verder zou de nieuwe Nightstand-modus ook niet voor niets zijn gemaakt.

Nieuwe modellen

Ten slotte onderzoekt Apple de mogelijkheid om het aanbod van de Apple Watch 2 uit te breiden met nieuwe modellen. Hierbij denkt het bedrijf aan horloges die het gat tussen de stalen Apple Watch voor maximaal 1249 euro en de goedkoopste Edition van 11.000 euro kunnen vullen. Dit moet gerealiseerd worden met nieuwe materialen zoals titanium, palladium, wolfraam of platina.

De Apple Watch 2 komt volgens insiders pas volgend jaar, dus nog niet deze herfst in combinatie met de iPhone 6s. Over een Nederlandse releasedatum van de eerste Apple Watch is er echter nog steeds niets nieuws te vermelden. Maar willen jullie die überhaupt nog hebben, nu dat er al eerste geruchten zijn over een snelle opvolger?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden