Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zien we hier al een glimp van de Apple VR-headset?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Reality Pro


Lees verder na de advertentie

Het moet hét Apple-product van 2023 worden: de nieuwe VR-headset, die mogelijk de Apple Reality heet. Nu de release dichterbij komt, lekt er steeds meer informatie naar buiten. Nu tonen gedeelde foto’s mogelijk enkele headsetonderdelen.

Apple VR-headset

Het kwartet aan foto’s werd maandag gedeeld door MrWhite128, via een besloten Twitter-account. In het bijschrift stond niets meer dan een zonnebril-emoji. Klinkt schimmig, maar het Twitter-account deelde al vaker nauwkeurige informatie over onderdelen van aankomende Apple-producten.

Bij drie afbeeldingen zijn lintkabels te zien. Veel worden we er niet wijzer van, maar gezien de contouren lijkt het om de nieuwe VR-headset van Apple gaan. Of beter gezegd: mixed reality-headset. Want naast virtual reality kan het apparaat ook overweg met augmented reality, waarbij een virtuele laag over werkelijkheid wordt getoond.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De leaker deelde ook foto’s van een kabel met drie bolvormige secties, mogelijk de sensoren. Of dit echt een onderdeel is van de Apple Reality, is twijfelachtig. In een tweet merkte Ian Zelbo van 9to5Mac op dat ze verdacht veel lijken op de microfoonarray van de eerste generatie HomePod.

Geruchten

De onthulling van de Mixed Reality-headset laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Volgens de goed geïnformeerde Mark Gurman van Bloomberg is de Apple Reality aankondiging in juni, tijdens WWDC. Dit is ook het moment waarop Apple de nieuwe besturingssystemen aankondigt, waaronder iOS 17.

Over de headset zijn al veel details gelekt. Om het apparaat zo licht mogelijk te houden, heeft hij een externe batterij. Ook kan hij dienen als extern display voor je Mac en als virtuele bioscoop. Interne camera’s zorgen dat je gezicht voor anderen zichtbaar zijn terwijl je het apparaat op hebt. Het bedienen doe je niet met losse controllers, maar handgebaren.

Meer over Apple Reality lees je in ons dossier: