Terug naar Zien we hier al een glimp van de Apple VR-headset?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zien we hier al een glimp van de Apple VR-headset?

Door Koen van Ekeren14 maart 2023 10:112 min. leestijd0

Het moet hét Apple-product van 2023 worden: de nieuwe VR-headset, die mogelijk de Apple Reality heet. Nu de release dichterbij komt, lekt er steeds meer informatie naar buiten. Nu tonen gedeelde foto’s mogelijk enkele headsetonderdelen.

Apple Reality Pro

Apple VR-headset

Het kwartet aan foto’s werd maandag gedeeld door MrWhite128, via een besloten Twitter-account. In het bijschrift stond niets meer dan een zonnebril-emoji. Klinkt schimmig, maar het Twitter-account deelde al vaker nauwkeurige informatie over onderdelen van aankomende Apple-producten.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Bij drie afbeeldingen zijn lintkabels te zien. Veel worden we er niet wijzer van, maar gezien de contouren lijkt het om de nieuwe VR-headset van Apple gaan. Of beter gezegd: mixed reality-headset. Want naast virtual reality kan het apparaat ook overweg met augmented reality, waarbij een virtuele laag over werkelijkheid wordt getoond.

De leaker deelde ook foto’s van een kabel met drie bolvormige secties, mogelijk de sensoren. Of dit echt een onderdeel is van de Apple Reality, is twijfelachtig. In een tweet merkte Ian Zelbo van 9to5Mac op dat ze verdacht veel lijken op de microfoonarray van de eerste generatie HomePod.

Geruchten

De onthulling van de Mixed Reality-headset laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Volgens de goed geïnformeerde Mark Gurman van Bloomberg is de Apple Reality aankondiging in juni, tijdens WWDC. Dit is ook het moment waarop Apple de nieuwe besturingssystemen aankondigt, waaronder iOS 17.

Over de headset zijn al veel details gelekt. Om het apparaat zo licht mogelijk te houden, heeft hij een externe batterij. Ook kan hij dienen als extern display voor je Mac en als virtuele bioscoop. Interne camera’s zorgen dat je gezicht voor anderen zichtbaar zijn terwijl je het apparaat op hebt. Het bedienen doe je niet met losse controllers, maar handgebaren.

Meer over Apple Reality lees je in ons dossier:

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar