Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple VR-headset wordt opvallend compact’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple VR-headset 8K


Lees verder na de advertentie

Apple werkt in het geheim aan een VR-headset, en daarover is steeds meer bekend. Nu is er informatie dat de headset een ultrakorte brandpuntsafstand heeft. Bovendien is hij enorm licht: Apple wil het gewicht onder de 150 gram houden.

Apple VR-headset: compact

De informatie wordt gedeeld door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo gebruikt Apple voor de VR-headset hybride Fresnel-lenzen. Deze lenzen zijn enorm dun en hebben een korte brandpuntafstand die voor een grote beeldhoek zorgt. De Fresnel is al te vinden bij verschillende high-end headsets, zoals de Ocolus Rift.

Toch zal er een belangrijk verschil zijn. De bestaande VR-headsets wegen doorgaans meer dan 300 gram en zijn vrij lijvig. Kuo verwacht dat de door Apple ontworpen headset onder de 150 gram weegt, wat een groot voordeel is ten opzichte van concurrerende VR-apparaten.

High-end

De headset van Apple dompelt je onder in een volledig gesimuleerde wereld, bedoeld voor gamen en communiceren. Eerder kwamen nog meer details naar buiten, waaruit blijkt dat het apparaat enorm high-end wordt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De headset zou bijvoorbeeld over vijftien cameralenzen beschikken. Die worden gebruikt voor het volgen van handbewegingen en de weergave van de echte wereld. Ook verbluffend zijn de 8K-schermen die in het apparaat worden gebouwd en de processor die nog krachtiger is dan de Apple M1-chip.

Het accessoire is naar verluidt voorzien van eye-tracking technologie. Dit zorgt dat alleen de delen waar de gebruiker naar kijkt, in volledige scherpte worden getoond. Zo kunnen de andere beelden in een lagere kwaliteit worden weergegeven, wat de processor minder belast.

De verwachting is dat de Apple VR-headset in 2022 wordt uitgebracht. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac