Terug naar Apple via slimmigheid toch in beeld op Olympische Spelen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple via slimmigheid toch in beeld op Olympische Spelen

Door Redactie iCreate11 augustus 2016 10:462 min. leestijd0

De Olympische Spelen zijn bijzonder strikt in de regels voor wat betreft sponsoring. Toch is Apple er in geslaagd de aandacht naar zich toe te trekken. Zonder de wet te breken is Apple alsnog in beeld en daagt daarbij hoofdsponsor Samsung behoorlijk uit. De afgelopen vier jaar sponsorde Samsung het IOC, dat de Spelen organiseert, voor honderd miljoen dollar (ongeveer 89,5 miljoen euro) en claimde daarmee alle marketingrechten voor de Spelen. Apple vond echter een manier om toch van zich te laten horen. Dit door het verkopen van polsbandjes voor de Apple Watch.

Apple Watch-bandje Olympische Spelen

Olympische bandjes Apple Watch: collectors-item

De bandjes zijn alleen te koop bij de Apple Store in Rio de Janeiro en hebben de kleur van de veertien landen waar het meest van verwacht wordt op de Olympische Spelen. Daarbij ook een oranje exemplaar voor Nederland, dat ook aanwezig is op de iCreate-redactie:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel


Door de exclusiviteit van de Apple Store in Rio is het bandje een collectors-item geworden. De bandjes zijn inmiddels al gesignaleerd rond de pols van diverse sporters, zoals de sprinter Trayvon Bromell. Hij deelde een foto van zijn Amerikaanse bandje enkele weken geleden al via Twitter:


Guerrilla-marketing tijdens Olympische Spelen

‘Het lijkt erop dat ze geen regels overtreden’, liet Jeff Benz, die in het verleden dergelijke zaken behandelde namens het Amerikaanse Olympische Comité, weten. ‘Maar ze zitten wel op het randje van guerrilla-marketing.’

Ondanks de zichtbare aanwezigheid van de Olympische polsbandjes komt Apple ermee weg. ‘Zo lang als Apple geen gebruik maakt van het Olympische logo, het logo van Rio 2016 of iets wat daar erg op lijkt, is er geen sprake van een overtreding’, meldt Sylmara Multini, directeur van licenties en retail van het Rio 2016 organisatie comité, aan Reuters.

Alle Olympische bandjes op een rij zien? Lees dan ons artikel Zo zien de Olympische Apple Watch-bandjes eruit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar