Terug naar Apple verwijderde bijna 50.000 apps uit de App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verwijderde bijna 50.000 apps uit de App Store

Door Laura Grootaarts17 november 2016 09:302 min. leestijd0

Een paar maanden terug kondigde Apple aan dat het tijd werd voor een grote schoonmaak in de App Store. Er stonden op dat moment 2 miljoen in de apps in de App Store en een hoop daarvan voldeden niet meer aan de huidige maatstaven. ‘We verwijderen apps die niet meer werken zoals bedoeld, die niet meer voldoen aan onze huidige eisen en die verouderd zijn’, zei Apple destijds.

Bijna 50.000 apps verdwenen uit de App Store

Ontwikkelaars kregen na deze aankondiging vervolgens nog ongeveer een maand de tijd om hun apps af te stoffen. In oktober heeft Apple dan toch echt rigoureus de bezem door de App Store gehaald. In oktober zijn er maar liefst 47.300 apps uit de App Store gehaald, zo registreerde onderzoeksbureau SensorTower. In de eerste negen maandan van het jaar werden er maandelijks gemiddeld 14.000 apps uit de Store verwijderd, dus dit is bijna 3,5 keer zoveel. In de grafiek hieronder zie je de opvallende stijging in oktober.

Grafiek: apps verwijderd uit App Store

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Veel games verwijderd

De populairste categorie in de App Store is games. Het is dan ook niet echt een verrassing dat in deze categorie het meest gesnoeid werd. 28 procent van de verwijderde apps bestaat uit games. Andere categorieën waarin relatief veel apps verwijderd werden zijn Entertainment (8,99%) en boeken (8,96%).

Raakt de App Store leeg?

Welnee, er worden nog altijd meer apps toegevoegd dan verwijderd. Afgelopen mei bijvoorbeeld werden er 20.000 apps toegevoegd alleen al in de categorie games. Sinds iOS 10 kunnen ontwikkelaars ook apps speciaal voor gebruik in iMessage maken, en dat zorgt ook weer voor een toename van apps. SensorTower verwacht dat er in 2020 meer dan 5 miljoen iOS apps verkrijgbaar zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar