Terug naar ‘Apple verwerkt augmented reality in camera-app’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple verwerkt augmented reality in camera-app’

Door Laura Grootaarts17 november 2016 14:212 min. leestijd0

Apple voegt op termijn augmented reality-functies toe aan de standaard camera-app. Dat meldt Business Insider op basis van anonieme bronnen. Apple weigert natuurlijk weer om commentaar te geven.

Augemented Reality

Met aumented reality oftewel AR is het mogelijk om digitale beelden te leggen over datgeen wat in werkelijkheid wordt waargenomen. Bovendien kan informatie over het ‘werkelijke’ beeld worden toegevoegd. Je kunt de camera van de iPhone dus richten op de wereld om je heen, waarna je er via het scherm van je iPhone meer informatie over krijgt. Richt de camera op de straat en er verschijnt een route-beschrijving in beeld. Heb je een monument voor de lens? Dankzij AR lees je de geschiedenis daarvan. In de video hieronder zie je een ietwat hysterisch voorbeeld van hoe AR zou kunnen werken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zou hiervoor een database aan moeten leggen met 3D-objecten maar dat is niet nieuw voor ze. Zo kun je in de Foto’s-app in iOS 10 al zoeken op duizenden objecten. De AR-functie in de app zou ook overweg moeten kunnen met gezichten. Gezichtsherkenning kennen we ook al van de Foto’s-app, straks kan dus ook de camera gezichten herkennen. Interessant in dit opzicht is ook dat Apple vorig jaar het bedrijf Faceshift aankocht: dit bedrijf ontwikkelde een techniek waarmee digitale figuren gezichtsuitdrukkingen van echte mensen kunnen kopiëren.

AR-bril

Het is overigens niet de eerste keer deze week dat Apple in het nieuws komt met mogelijke AR-toepassingen. Zo heeft het er alle schijn van dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een augmented reality-bril. Deze ’Smart Glasses’ zouden in 2018 te koop moeten zijn.

Dat Apple bezig is met augmented reality, weten we al langer – hoewel details verder nog onbekend zijn. Deze zomer sneed Tim Cook het onderwerp aan in een interview met The Washington Post: ‘Ik denk dat augmented reality extreem interessant is, een soort kerntechnologie. Dus ja, het is iets waar we heel druk mee bezig zijn, maar achter de schermen …’

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar