Terug naar 7x dit verwachten we van Apple in 2019
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x dit verwachten we van Apple in 2019

Door Terry Stooker1 januari 2019 10:004 min. leestijd3

Gelukkig nieuwjaar! Met de start van 2019 is het vooruitkijken weer begonnen. Vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar brengt, naar hoelang de goede voornemens dit jaar volgehouden worden … en naar wat Apple weer voor ons in petto heeft. Over de nodige producten en diensten is het vorig jaar helaas stil gebleven, zoals AirPower, Apple Pay in Nederland en een opvolger van de iPhone SE. Of daar dit jaar verandering in komt, is de vraag. Maar dit verwachten we zeker van Apple in 2019.

1. Mac Pro

Mac Pro

Eén ding is zo goed als zeker: er verschijnt in 2019 een nieuwe Mac Pro. Dat is immers een belofte die Apple in het voorjaar van 2018 deed. De Mac Pro is Apple’s machine voor professionele gebruikers. Het huidige model dateert uit 2013 en lijkt een beetje op een prullenbak zoals je hierboven kunt zien, maar de nieuwe Mac Pro wordt compleet anders. Die heeft een modulair design met ruimte voor professionele processors en grafische kaarten. Het ontwerp moet het eenvoudig maken om de machine tussentijds te upgraden. Hoe de Mac Pro er precies uitziet, is nog een vraagteken. Daarnaast is Apple van plan om een bijbehorend professioneel beeldscherm uit te brengen.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Meer weten over Mac Pro?
Bekijk dit dossier

2. iMac

We verwachten een vernieuwde iMac. Naar verluidt krijgt die een sterk verbeterd scherm en een processor-upgrade. Maar waar we nog het meest op hopen, is dat Apple iets doet aan die enorme grijze randen random het beeldscherm. Dat is niet meer van deze tijd. De iPhone werd al vrijwel randloos, de iPad en MacBook Air volgden en 2019 doet de iMac zijn jasje uit. Hopen we.

Meer weten over iMac?
Bekijk dit dossier

3. Drie iPhones

drie nieuwe iPhones

Dat Apple opnieuw drie nieuwe iPhones presenteert, zit er dik in. Weer komen er waarschijnlijk twee oled-modellen (die volgen de XS en XS Max op) en een goedkoper lcd-model (de opvolger van de XR). De schermgrootte blijft gelijk. Omdat het vlaggenschip van dit jaar een typische S-update was, rekenen we op meer vernieuwingen bij de iPhone XI, of hoe die ook heet. Gesproken wordt van een drievoudige camera aan de achterkant. Meer concrete geruchten zijn er nog niet, maar de komende maanden sijpelen die ongetwijfeld binnen.

4. Audio

nieuwe AirPods 2 lancering

2019 wordt een audio-jaar. De AirPods krijgen waarschijnlijk twee opvolgers: een goedkope en een high-end-versie. De duurdere versie zou voorzien zijn van noise-cancelling en is beter bestand tegen regen en zweet. Bovendien zou Apple biometrische sensoren willen toevoegen, bijvoorbeeld om je hart-slag te meten. Wat beide modellen lijken te krijgen, is een nieuwe chip die het mogelijk maakt om Siri via de woorden ‘Hé Siri’ te activeren’. Op dit moment moet je daarvoor nog twee keer op de oortjes tikken. Daarnaast brengt Apple mogelijk een premium over-ear hoofdtelefoon uit, die veel slimmer en intuïtiever werkt dan de bestaande high-end hoofdtelefoons.

5. Nieuwe besturingssystemen

Apple Watch sporten

In juni presenteert Apple weer de besturingssystemen voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. We verwachten vooral veel van iOS, want het afgelopen jaar stelde Apple de grote nieuwe functies uit naar 2019. Misschien komt er eindelijk een Split view-functie voor de iPhone – ideaal voor de steeds grotere schermen. Bij de Mac rekenen we na een spannend macOS-jaar op minder grote vernieuwingen. En bij watchOS zal de focus liggen op nieuwe sport- en gezondheidsfuncties.

6. Concurrent voor Netflix

apple-tv

Apple werkt hard aan een nieuwe streamingdienst. Hierin biedt het gratis allerlei exclusieve content aan, zoals eigen tv-series, films en tv-shows. Die zijn te zien in de bestaande TV-app. Waarschijnlijk lanceert Apple het Netflix-achtige platform al begin 2019. In de Verenigde Staten, tenminste. In Nederland moeten we waarschijnlijk nog wat langer wachten.

7. HomePod

populairste slimme speaker

De HomePod komt naar Nederland! Denken we. Hopen we. Begin dit jaar zag de slimme speaker het levenslicht, die nu verkrijgbaar is in meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje. In het nieuwe jaar breidt Apple het aantal landen uit en daar zit Nederland (misschien) wel bij.

Meer weten over HomePod?
Bekijk dit dossier

Met iCreate Magazine blijf je op de hoogte van alle ins en outs van wat Apple presenteert in 2019: 

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bert Riphagen
Lezer
Bert Riphagen

Zou er nog een nieuwe Iwaths in 2019 komen? Daar wil ik dan op wachten

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Sinds de eerste Apple Watch is er ieder jaar een nieuwe verschenen, dus wat dat betreft zou het kunnen. Maar qua geruchten is het nog erg stil. Eerder dan september verwachten we hem niet. Qua uiterlijk blijft hij dan waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde, omdat daar bij de huidige Watch (series 4) flink aan gesleuteld is. Misschien wat nieuwe medische functies?

Marion van Wolven
Lezer
Marion van Wolven

Welke verbeteringen aan de MacBook pro 15 inch zijn in 2019 te verwachten?

Marion van Wolven