Terug naar 'Oudere batterij? Dan vertraagt Apple je iPhone'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Oudere batterij? Dan vertraagt Apple je iPhone'

Door Laura Grootaarts11 december 2017 13:312 min. leestijd1

Het is een complottheorie die steeds weer opnieuw opduikt: als er een nieuwe iPhone verschijnt, maakt Apple de oude trager zodat je eerder geneigd bent om een nieuwe te kopen. Nu blijkt daarin een kleine kern van waarheid te zitten: is je batterij aan het verouderen, dan schroeft Apple de snelheid van de processor terug.

Apple vertraagt iPhone: vervang de accu

Een gebruiker van Reddit bemerkte dat zijn iPhone 6s de laatste tijd stukken trager was. Hij dacht aanvankelijk dat de iOS 11-update de schuldige was maar ging verder op onderzoek uit en deed een benchmarktest, waarvan de resultaten bijzonder laag waren. Na het vervangen van zijn oude batterij, waren de scores aanmerkelijk hoger.

Mogelijk beperkt Apple de snelheid van de processor, zodat de batterij minder snel leegloopt. Dat merk je in zo’n benchmarktest, maar vooral ook bij dagelijks gebruik. Het vervangen van je accu zou dus weleens een impuls kunnen geven aan je telefoon. Voordeel: dat is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe telefoon.

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

iOS 10.2.1

iPhone 6s kopen

Een deel van de theorie op Reddit heeft te maken met iOS 10.2.1. Vorig jaar had de iPhone 6s massaal te maken met batterijproblemen waardoor ze prompt uitvielen. Veel accu’s werden gratis vervangen door Apple … én daarbij kwam dus ook nog deze software-update.

Sinds de update naar iOS 10.2.1 kregen iPhone-gebruikers voortaan een melding als er onderhoud nodig was aan de batterij. En het deed ‘iets’ waardoor het aantal vastlopers prompt met 70 tot 80 procent afnam. Dat ‘iets’ zou dus zou dus zomaar het terugschroeven van de kloksnelheid kunnen zijn. Op zich een goede oplossing, maar het had iets transparanter mogen zijn, met bijvoorbeeld een melding.

Apple heeft nog geen commentaar gegeven, dus ga nu niet acuut je accu vervangen. Het verhaal op Reddit is echter wel plausibel omdat Apple zoiets ook al doet bij de wat oudere MacBooks.

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 10
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
botje3
Lezer
botje3

Welke benchmarkapps/software kan je het beste gebruiken?