Terug naar Apple verlaagt wederom prijzen iCloud-opslag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verlaagt wederom prijzen iCloud-opslag

Door Jelle Mol11 september 2015 08:562 min. leestijd0

Op de keynote van 9 september kondigde marketingbaas Phil Schiller aan dat Apple wederom de prijzen van iCloud-opslag heeft verlaagd. Met de nieuwe abonnementsprijzen komt Apple dichter in de buurt bij concurrenten Google en Microsoft.

Prijzen iCloud-opslag

De nieuwe prijzen zijn als volgt: (deze worden waarschijnlijk één-op-één in euro’s overgenomen).

  • 50 GB: $ 0,99 per maand (dit was 20 GB)
  • 200 GB: $ 2,99 per maand (dit was $ 3,99 per maand)
  • 500 GB: komt te vervallen
  • 1 TB: $ 9,99 per maand (dit was $ 19,99 per maand)

Niet alles wat je in iCloud opslaat, kost ook daadwerkelijk opslag. Wat sowieso meetelt zijn bestanden in iCloud Drive, de iCloud-fotobibliotheek, iCloud Mail en reservekopieën van je apparaten. Zaken als apps, iCloud-muziekbibliotheek, Fotostream, iCloud-fotodelen, Contacten, Agenda’s, Herinneringen, Notities, Sleutelhanger en favorieten in Safari kosten je geen opslag.

Vermoedelijk gaan de nieuwe prijzen op 16 september in wanneer iOS 9 gelanceerd wordt. Bestaande klanten zullen dan automatisch een bericht krijgen dat hun opslag of abonnementsprijs wordt aangepast.

Google Drive en Microsoft One Drive

Een jaar geleden verlaagde Apple ook al de prijzen. Met deze volgende prijsverlaging is het verschil met concurrenten ook weer kleiner geworden. Google Drive geeft 100 GB voor $ 1,99 en net als Apple 1 TB voor $ 9,99. Microsoft OneDrive vraagt voor 100 GB ook € 1,99, maar is met € 3,99 voor 200 GB duurder dan Apple. Bij Microsoft krijg je echter wel voor € 7 per maand 1 TB opslag én een abonnement op Office 365.

In gratis opslag blijft Apple met 5 GB nog steeds achterlopen op de rest. Google en Microsoft bieden standaard 15 GB gratis.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar