Terug naar ‘Apple patenteert vaporizer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple patenteert vaporizer’

Door Terry Stooker30 januari 2017 10:142 min. leestijd0

Oké, de titel van dit bericht behoeft waarschijnlijk wat uitleg. Er is een patent opgedoken dat wat vragen oproept. In de aanvraag is namelijk een schematische afbeelding van een soort vaporizer te zien. Gaat Apple zich richten op de markt van verstokte rokers die een “gezonder” alternatief zoeken? Dat zou wat zijn op de eerstvolgende keynote. Tim Cook: “One more thing …” – neemt een flinke hijs – “this is the iVape.”

Apple’s patent

Een wel erg onwaarschijnlijk scenario. Het enige wat we weten is dat de onderstaande patentaanvraag van Apple is goedgekeurd. De aanvraag behelst een apparaat dat door middel van temperatuurregulering substanties in gas of mist kan doen veranderen. Om welke substantie het dan gaat is niet bekend en ook een eventuele gebruiker wordt niet genoemd. Lekker vaag dus, zoals wel vaker met patenten. Dat het om een e-sigaret – of i-sigaret – gaat lijkt een nogal voorbarige conclusie.

AppleVaporizerPatent

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Speculaties

Waarvoor het patent dan wel is, is de vraag. Het kan iets te maken hebben met koeling, van datacentra of misschien wel individuele computers. Een vaporizer is niets meer dan een soort verstuiver, dus het kan ook een luchtverfrisser zijn, om elke Apple Store hetzelfde te laten ruiken. Of om je auto om te toveren tot Apple Car? Of is het een methode om de Samsung Galaxy Note 7 verantwoord tot ontploffing te brengen?

De kans is groot dat we er nooit achter zullen komen. Patenten worden veelal aangevraagd om bepaalde technieken of productvormen toe te eigenen, of ze nou ooit gebruikt worden of niet. Waarschijnlijk heeft dit specifieke patent te maken met een of ander fabricatieproces en niet met een product dat ooit het grote publiek zal bereiken. Dat is maar goed ook, want wat ons ook te binnen schoot, het waren allemaal producten die toch de mist in zouden gaan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar