Terug naar Apple updatet AirPort-routers en dicht KRACK-gaatje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple updatet AirPort-routers en dicht KRACK-gaatje

Door Sven Lamers14 december 2017 15:552 min. leestijd0

Apple heeft een nieuwe firmware voor zijn AirPort-routers uitgebracht. De update dicht twee grote beveiligingslekken, aldus het support-document. In eerste instantie gaat het om een fix voor de zogeheten KRACK-aanval. Met behulp van de in oktober gepubliceerde zwakte in de wifi-versleuteling WPA2 kunnen hackers je complete internetverkeer afluisteren. Er zijn een hoop voorwaarden, maar in theorie is het mogelijk.

AirPort Extreme

Nieuwe iPhones kregen snel een update

Op de iPhones heeft Apple dit probleem al eind oktober opgelost met de update naar iOS 11.1. Dat gold echter alleen voor nieuwere iPhones vanaf de iPhone 7. Op oudere iPhones werd het gaatje pas afgelopen weekend met iOS 11.2 gedicht. iPhones die iOS 10 of nog oudere versies draaien, zijn nog steeds kwetsbaar. Apple brengt veiligheidsupdates namelijk alleen voor de nieuwste iOS uit.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nog een gaatje gedicht

Het tweede beveiligingslek dat door de update voor de AirPorts wordt verholpen, werd Broadpwn gedoopt. Deze treedt alleen op bij chips van de fabrikant Broadcom en maakt het voor hackers mogelijk om op op afstand kwaadaardige code op die chips uit te voeren. Dit foutje in het geheugen kon door beter geheugenbeheer worden verholpen, aldus Apple.

Update ook voor oudere modellen

De firmware-update 7.7.9 is voor de AirPort Extreme en Time Capsule met 802.11ac-wifi bedoeld. Voor de AirPort Express en oudere Time Capsule-modellen (met 802.11n) is versie 7.6.9 te downloaden. Je vindt de updates in het ‘AirPort-configuratieprogramma’ op de Mac. Daar krijg je bij de routers een melding dat er een update is.

Apple heeft de hardware van de AirPorts overigens al jaren niet meer geüpdatet, maar de routers worden nog steeds verkocht. Volgens een gerucht is het bedrijf gestopt met de ontwikkeling van de AirPorts.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar