Terug naar Apple TV verliest marktaandeel aan Google en Amazon
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV verliest marktaandeel aan Google en Amazon

Door Jelle Mol2 december 2014 21:322 min. leestijd2

Het uitblijven van een nieuwe versie van de Apple TV begint steeds meer nadelige gevolgen te hebben voor Apple. Nieuwkomers Google en Amazon zijn bezig met een snelle opmars, laten recente cijfers van Amerikaanse huishoudens zien. De Chromecast is anderhalf jaar na zijn introductie al populairder dan de Apple TV.

Google Chromecast

De markt voor mediaspelers is groeiende, maar daar weet Apple niet van te profiteren. Steeds meer consumenten gebruiken een mediaspeler met streamingmogelijkheden in combinatie met hun televisie. In 2013 kon de Apple TV nog rekenen op een marktaandeel van ruim 25%, maar dat is dit jaar teruggezakt naar 17%. Niet heel vreemd, als je bedenkt dat Apple’s mediaspeler al bijna twee jaar niet vernieuwd is. Met een adviesprijs van € 35 is de Chromecast dan een aantrekkelijk alternatief. Bovendien werkt de Chromecast graag samen met meer platformen dan alleen iOS en OS X.

Apple TV marktaandeel

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe Apple TV

Door middel van software-updates worden weliswaar regelmatige nieuwe kanalen aan de Apple TV toegevoegd, maar daarmee trekt Apple geen nieuwe klanten. Om te kunnen blijven concurreren zal Apple met wat beters op de proppen moeten komen. Tim Cook gaf onlangs aan nog steeds geïnteresseerd te zijn in de televisiemarkt en Apple schijnt al jaren in gesprek te zijn met aanbieders van content. Maar tot een revolutionair product dat de televisiemarkt wakker schudt is het nog steeds niet gekomen. Ondertussen gaan er geruchten over nieuwe functies voor de Apple TV in zijn huidige vorm, waaronder ondersteuning voor bluetooth, Siri en HomeKit.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

De grootste tik lijkt uitgedeeld aan Roku. Een merk dat ik eigenlijk niet eens ken, ben dus wel benieuwd hoe de verschuivingen zijn binnen de Europese/Nederlandse markt.

PKH
Lezer
PKH

Het zou mooi zijn als de videoformaten eens uitgebreid worden die afgespeeld kunnen worden (zoals TS folders)