Terug naar De 6 gaafste nieuwe functies van tvOS 10!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 6 gaafste nieuwe functies van tvOS 10!

Door Laura Grootaarts13 september 2016 13:483 min. leestijd0

Vandaag staat in de wereld van Apple misschien te boek als iOS 10-dag. Maar vergeet niet dat je ook een aantal andere Apple-apparaten vandaag kunt updaten! Zo verschijnt voor de nieuwe Apple TV vandaag tvOS 10. Het grootste nieuws? Siri heeft ein-de-lijk Nederlands leren spreken! Maar er zijn nog veel meer interessante vernieuwingen. Wij laten je zien wat de nieuwe functies zijn én leggen je uit hoe je je Apple TV kunt updaten.

1. Donker thema

tvOS 10: donker thema

Vind je de lichte achtergrond van de Apple TV niet stijlvol genoeg? Ga naar ‘Instellingen>Algemeen> Weergave’ en kies ‘Donker’ om de achtergrond zwart te maken. Voor het echte bioscoopgevoel!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. iOS-apps automatisch downloaden op de Apple TV

tvOS 10: apps automatisch downloaden Apple TV

 

Wil je alle apps die je op je iPhone of iPad installeert en die ook beschikbaar zijn op de Apple TV daar automatisch downloaden? Stel dit in via ‘Instellingen> Apps>Installeer apps automatisch’.

3. Aandenkens samengesteld uit je Foto’s

tvOS 10: aandenkens op de Apple TV

Foto’s heeft in iOS 10 de functie Aandenkens, die je op een mooie manier herinneringen laat ophalen. Gebruik je iCloud-fotobibliotheek, dan verschijnen deze ook in de Foto’s-app op je Apple TV.

4. Apple Music

tvOS 10: Apple Music op de Apple TV

Apple Music heeft in iOS 10 een complete make-over gekregen; tvOS 10 volgt de trend. Open de app Muziek en je vindt de afspeellijsten, radiostations en suggesties die Apple Music kenmerken.

5. Apple TV Remote

tvOS 10: Apple TV Remote app

Speciaal voor de nieuwe Apple TV is er ook een nieuwe iOS-app: Apple TV Remote. Download hem op je iPhone, koppel de twee en je bedient je tv op je telefoon. De nieuwe Apple TV Remote is gratis te downloaden in de App Store. Let op: er is ook een oude app met nagenoeg dezelfde naam, maar die kent al die fijne trucjes niet.

6. Siri

tvOS 10: Siri

De grootste vernieuwing voor ons: druk op de afstandsbediening op de microfoon en kies ‘Gebruik Siri’ om de spraakassistent op te roepen. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om op YouTube naar kattenfilmpjes te zoeken, een app te openen of om een film even te pauzeren.

Updaten naar tvOS 10: zo werkt het

De update komt straks beschikbaar voor de nieuwe Apple TV die eind vorig jaar door Apple geïntroduceerd werd. Zo installeer je de update:

Ga via het menu naar ‘Instellingen>Systeem>Software-updates’. Kies hier voor ‘Werk software bij’: de Apple TV controleert nu of er een update is en je kunt deze dan installeren. In dit menu vind je ook de optie ‘Werk automatisch bij’. Staat deze aan? Dan worden eventuele updates altijd automatisch binnengehaald en hoef je dus eigenlijk niks te doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar