Terug naar Apple TV beter te bedienen door Nederlandse Siri en Remote-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV beter te bedienen door Nederlandse Siri en Remote-app

Door Laura Grootaarts14 juni 2016 13:272 min. leestijd0

Apple heeft gisteren tijdens de keynote een nieuw besturingssysteem voor de vierde generatie Apple TV aangekondigd. En er is goed nieuws voor degenen die het bedienen van de Apple TV maar lastig vinden: daar komt straks door de nieuwe versie van tvOS op verschillende manieren verbetering in.

Nederlandse Siri

Toen de nieuwe Apple TV eind vorig jaar verscheen, was vooral de aanwezigheid van Siri erg interessant … maar niet voor ons, want de spraakassistent sprak geen woord Nederlands. Apple gaf gisteren aan dat Siri voor de Apple TV een stuk slimmer is geworden: YouTube is straks doorzoekbaar en je kunt nóg gerichter naar films zoeken, in een database van 650.000 titels. Maar ze vergaten daarbij het nieuws dat voor ons misschien wel het allerbelangrijkst is. Siri is straks in nog meer landen beschikbaar, waaronder Nederland. Een Nederlandse ontwikkelaar levert daarvoor het bewijs:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel


De Nederlandse Siri beschikt naar verluidt over de volledige functionaliteit. Ben je op zoek naar een bepaalde app of film? Dan kun je er Siri gewoon naar vragen. Ook om een video te pauzeren of terug te spoelen, hoef je niet meer op de knopjes van de afstandsbediening te duwen: een commando aan Siri is voldoende.

Nieuwe Remote-app in de App Store

Er staat momenteel al een Remote-app in de App Store, maar die is meer toegespitst op de oudere versies van de Apple TV. Hij is minder veelzijdig dan de Siri Remote die bij de huidige Apple TV wordt geleverd. Daar komt verandering in met de nieuwe Remote-app die op zeer korte termijn in de App Store zal verschijnen. Deze app ondersteunt touch-navigatie, Siri en kan ook uitstekend overweg met games. Je verandert je iPhone of iPad hiermee dus in een heel complete (extra) afstandsbediening en gamecontroller voor de Apple TV.

Het lijkt er overigens ook op dat de Apple TV ook zonder het installeren van de app Remote straks beter te bedienen is met je iPhone. Verschijnt er een toetsenbord op Apple TV? Dan zie je die ook op iOS-devices in de buurt die onder dezelfde iCloud-account zijn aangemeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar