Terug naar Apple TV: games, eigen series en Siri
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV: games, eigen series en Siri

Door Sven Lamers1 september 2015 10:422 min. leestijd0

In aanloop naar de keynote op 9 september komt steeds meer informatie over een nieuwe Apple TV boven water. Zo wil Apple de nadruk leggen op apps en games, daarnaast krijgt Siri een belangrijke rol. Ten slotte staan op de langere termijn ook zelf geproduceerde tv-series op de planning.

Apple TV

Gamen op de Apple TV

Wederom zijn het bronnen van 9to5Mac die ons iets vertellen over de Apple TV 4. Gisteren was dat nog de prijs van bijna 200 dollar, vandaag is het de focus op games en eigen series in verband met een streamingdienst. Hierbij gaat het enerzijds om games die met bewegingen van de afstandsbediening worden bestuurd, net als als bij de Nintendo Wii. Daarnaast moet de nieuwe Apple TV echter ook een extra bluetooth controller krijgen. Hierdoor zou Apple de directe concurrentie aangaan met Microsoft, Sony en Nintendo.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Afstandsbediening en specificaties

Er is nog meer informatie over de afstandsbediening. Zo krijgt die een touchpad, een thuisknop en een toegewijde Siri-knop. Daarmee kun je op elk moment Siri activeren en bijna het hele systeem met je stem besturen. Wij vermoeden verder dat ook Force Touch op de nieuwe afstandsbediening geïntroduceerd gaat worden, om bijvoorbeeld vooruitspoelen wat handiger te laten werken. Daarnaast wordt de Apple TV 4 uitgerust met wifi 802.11ac en Bluetooth 4.2 – perfect voor het streamen van allerlei content.

Eigen series à la Netflix

Op langere termijn wil Apple daarnaast eigen series voor een nog niet nader benoemde streamingdienst produceren. Het tijdschrift Variety heeft vernomen dat het bedrijf op dit moment bezig is met het opbouwen van een productieteam. Ook zou Apple hebben geprobeerd om de originele cast van Top Gear voor een nieuwe serie te winnen, maar Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gingen uiteindelijk naar Amazon Prime Instant Video.

Amazon en Netflix zijn dan ook de voorbeelden voor Apple’s streamingdienst; vooral de tweede viert grote successen met eigen producties zoals ‘House of Cards’ en ‘Orange is the New Black’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar