Terug naar ‘Apple introduceert dit jaar Apple TV met 4K-ondersteuning’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple introduceert dit jaar Apple TV met 4K-ondersteuning’

Door Koen van Ekeren17 februari 2017 11:491 min. leestijd1

Eindelijk: Apple introduceert dit jaar Apple TV met 4K, waarmee het mogelijk is om video’s met de hoogste kwaliteit te streamen. Tenminste, dat meldt nieuwssite Bloomberg.

Nieuwe Apple TV met afstandsbediening

Apple TV met 4K

De nieuwe Apple TV zou de vijfde generatie van het apparaat worden en heeft intern de codenaam ‘J105’ meegekregen. Het model zou niet alleen beschikken over een 4K-resolutie – ook wel Ultra HD genoemd – maar ook levendigere kleuren weergeven.

Vrijwel alle nieuwe tv’s ondersteunen tegenwoordig Ultra HD. Ook zijn steeds meer streamingsdiensten voorzien van deze hoge uitzendkwaliteit. Netflix was in april 2014 de eerste met 4K-streaming, gevolgd door Amazon en YouTube in 2015.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

HD versus Ultra HD

Hierbij is de kwaliteit hoger dan bij de standaard HD-streams, al is het verschil met het blote oog nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ook moet je naast een Ultra HD-versie van Apple TV beschikken over een 4K-televisie. Daarbij heb je een relatief snelle internetverbinding nodig, wil je het optimale uit het nieuwe model halen.

Hoeveel de nieuwe – vaak relatief dure – Apple TV ongeveer gaat kosten is nog onbekend. Misschien wordt dat op 5 juni duidelijk, tijdens de openingsdag van de World Wide Developers Conference die Apple gisteren aankondigde.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iNicholas
Lezer
iNicholas

voor mij hoeft de 4K nog niet, tv is er nog niet op voorzien. liever een goedkopere Apple TV met desnoods minder geheugen, ik gebruik deze enkel om mijn films van de Synology RX816 te streamen naar tv