Terug naar Apple trekt homo-genezings-app terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple trekt homo-genezings-app terug

Door Daan Jeuken23 maart 2011 11:162 min. leestijd0

Apple heeft de controversiële app die homo’s zou moeten ‘genezen’ teruggetrokken uit de App Store. Hiermee reageert Apple op de petitie die door meer dan 146.000 mensen werd ondertekend.

4+ rating
De app was afkomstig van Exodus International en had als doel om homoseksuele mensen weer hetero te maken, met behulp van cursussen en workshops. De app stond sinds 15 februari in de Store en kreeg een 4+ rating, wat zegt dat het geen bezwaarlijke inhoud bevat. Meteen kwamen Change.org en Truth Wins Out in actie.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Toelating
Dat Apple zich niet openbaar heeft geuit over dit relletje is niet zo verwonderlijk, maar dat deze app überhaupt door de appcontrole is gekomen is dat wel. Racistische en anti-semitische apps worden tegengehouden, maar deze app die volgens de beschrijving ‘homo’s zou genezen’ kwam er wel door.

Eind vorig jaar liet Apple ook al de vergelijkbare app ‘Manhattan Declaration’ door, die mensen opriep zich uit te spreken ‘voor de Christelijke principes van het huwelijk als een verbinding tussen man en vrouw’. Ook hier kwam actiegroep Change.org in actie en met een petitie ondertekend door 8.000 mensen dwongen ze Apple de app uit de Store te halen. Blijkbaar hadden ze hier in Cupertino niet van geleerd en hebben ze zich nu voor de tweede keer aan dezelfde steen gestoten.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar