Terug naar Apple trekt de stekker uit Aperture
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple trekt de stekker uit Aperture

Door Redactie iCreate3 juli 2014 12:352 min. leestijd0

Photos in OS X Yosemite

Apple stopt met de ontwikkeling van de professionele fotosoftware Aperture. Er zal geen nieuwe versie meer van de software uitkomen na de introductie van OS X Yosemite eind dit jaar. Het besluit om te stoppen is opvallend gezien Apple’s aandeel in de creatieve industrie en professionele fotografie. Vanwaar deze beslissing?

Photos met iCloud-integratie

Zowel Aperture als het standaard meegeleverde iPhoto gaan op in het nieuwe Photos. Deze software was voor het eerst te zien op de WWDC vorige maand en zal begin 2015 geïntroduceerd worden. De iCloud-integratie in Photos maakt toegang tot je gehele fotobibliotheek mogelijk, ongeacht het apparaat waar je op werkt of waar je bent.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zet in op de cloud en naadloze integratie tussen Mac, iPad en iPhone, dat is duidelijk. Voor gebruikers een welkome ontwikkeling, maar professionele gebruikers maken zich desondanks zorgen om het einde van Aperture. Omdat Photos bedoeld is voor zowel consumenten als professionals, zijn fotografen bang dat de software niet zal voldoen aan hun eisen.

Fotosoftware voor professionals

Die noodkreet lijkt niet helemaal gegrond. Er is nog niet veel bekend over de precieze functionaliteiten, maar Photos zal in elk geval een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden bieden. De mogelijkheid om third-party-plug-ins te installeren is bovendien veelbelovend. Apple lijkt hiermee professionele gebruikers tegemoet te komen.

Het belangrijkste is echter de genoemde integratie met iCloud, die volledig moet aansluiten bij een veranderende manier van werken onder gebruikers. Altijd en overal toegang tot bestanden en deze direct kunnen delen, in het geval van Photos één fotobibliotheek die je op alle apparaten kunt bekijken en bewerken. De omgeving van Aperture – alweer bijna 10 jaar oud – is daar vermoedelijk niet geschikt voor, wat er toe heeft geleid dat Apple inzet op het nieuw ontwikkelde Photos.

Aperture zal nog een laatste update krijgen voor de overstap naar OS X Yosemite, Photos wordt begin 2015 gelanceerd.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar