Terug naar Apple-topman over Apple Watch, apps en auto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-topman over Apple Watch, apps en auto’s

Door Jelle Mol28 mei 2015 16:032 min. leestijd0

Op de tweede editie van techconferentie Code Conference in San Francisco kwam Apple-topman Jeff Williams praten over onder ander de Apple Watch, apps voor het horloge, de automarkt en meer. Williams is bij Apple verantwoordelijk voor productie en ketenbeheer (Operations) en deed enkele interessante uitspraken. Wij hebben drie onderwerpen uitgelicht.

‘Apple Watch verkoopt goed’

Exacte verkoopcijfers wilde Williams niet geven, maar volgens de topman doet de Watch het qua verkoop ‘fantastisch’. De wearable-markt loopt niet heel lekker, maar van de beperkte interesse, met name onder jongere mensen, heeft Apple kennelijk geen last. Doorgevraagd naar verkoopcijfers gaf Williams aan dat Apple liever zijn energie steekt in het maken van mooie producten dan te focussen op cijfers. Desondanks zei hij dat Apple al ‘een heleboel horloges heeft verkocht’.

Apple Watch Apps

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Voorproefje van SDK voor Apple Watch op aankomende WWDC’

Ontwikkelaars krijgen op den duur de mogelijkheid om apps te ontwikkelen die uitsluitend bedoeld zijn voor de Watch. Momenteel is het alleen mogelijk om bestaande iPhone-apps uit te breiden met ondersteuning voor het horloge. Williams stelt dat hier veel kansen liggen voor ontwikkelaars, omdat ze dan ook directe toegang krijgen tot de sensoren op het horloge. Als voorbeeld noemt hij nieuwe mogelijkheden van Strava, een app die hardloop- en fietsrondjes bijhoudt. De software development kit (SDK) voor speciale Watch-apps zal op de aankomende WWDC worden getoond.

Apple-topman Jeff Williams Recode Conference

‘Auto is het ultieme mobiele apparaat’

De storm rond Apple’s vermeende plannen voor een elektrische auto is alweer enigszins gaan liggen, maar Jeff Williams laat er geen onduidelijkheid over bestaan: Apple is heel erg geïnteresseerd in de automarkt. Toen hem werd gevraagd naar wat het bedrijf met de gigantische berg geld moet, grapte Williams dat de ‘auto het ultieme mobiele apparaat’ is. Hiermee refereerde hij naar eigen zeggen aan CarPlay, maar zei hij ook dat Apple ‘allerlei verschillende markten onderzoekt waar men een groot verschil kan maken’. Welke markten dat dan zijn, kunnen we zelf wel invullen …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar