Terug naar ‘Apple test tien iPhone 8 prototypes waaronder OLED-model’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple test tien iPhone 8 prototypes waaronder OLED-model’

Door Redactie iCreate29 november 2016 14:162 min. leestijd0

Apple test tien verschillende iPhone 8 prototypes, inclusief een iPhone met OLED-scherm. Meerdere bronnen, waaronder de betrouwbare Wall Street Journal, claimen dit. Volgend jaar bestaat de iPhone tien jaar en het bedrijf uit Cupertino wil daarom grote veranderingen doorvoeren.

‘Apple komt met drie iPhone 8-modellen’

De iPhone komt volgend jaar pas uit maar er zijn nu al genoeg geruchten de wereld ingebracht. Zo zou de iPhone 8 onder meer draadloos kunnen opladen en een glazen behuizing hebben. Het Amerikaanse bedrijf zou in 2017 een 4,7 inch en een 5,5 inch iPhone lanceren. Deze versies zijn voorzien van een LCD-scherm. Het derde model heeft volgens het artikel in plaats van een LCD-scherm een OLED-scherm. Eerder hebben wij ook een artikel geschreven over de drie verschillende iPhone 8-modellen die volgend jaar uit moeten komen.

OLED vs. LCD

De nieuwere OLED-displays brengen ten opzichte van de LCD-schermen veel voordelen met zich mee. OLED-schermen zijn dunner, lichter en energiezuiniger dan LCD-schermen. Daarbij zijn kleuren in een OLED-scherm levendiger en zie je de contouren en contrasten een stuk beter. De OLED displays zijn ook flexibeler dan LCD-schermen waardoor smartphone een gebogen schermrand kunnen hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Helaas voor ons uiten deze voordelen zich ook in de productieprijs van deze schermen. Het maken van een OLED-scherm kost volgens analisten 50 dollar meer dan de traditionele LCD-schermen. Dit betekent dat de iPhone 8 met OLED-scherm duurder gaat worden dan de huidige iPhones.
iPhone OLED

‘Samsung wordt leverancier’

Omdat de iPhone jaarlijks miljoenen keren wordt verkocht moeten er veel OLED-schermen aan Apple geleverd worden. Dit betekent dat er een grote concurrentiestrijd zal ontstaan tussen de vier grootste OLED producenten: Samsung, LG Display, Sharp en Japan Display. Samsung heeft volgens Bloomberg de grootste kans om hofleverancier te worden. LG Display, Sharp en Japan Display zouden niet kunnen voldoen aan de verwachte vraag aan OLED-schermen.

Apple weigert om te reageren op de geruchten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar