Terug naar ‘Meer details over Apple Tag gelekt via iOS 13 bèta’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Meer details over Apple Tag gelekt via iOS 13 bèta’

Door Laura Grootaarts2 september 2019 14:193 min. leestijd0

Apple geeft op dinsdag 10 september een keynote om de nieuwe iPhones van dit jaar te onthullen. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij: we verwachten ook een ‘Apple Tag’, waarmee je je kostbare spullen kunt terugvinden. Geruchten daarover zijn er al maanden, nu komen er wat meer details naar buiten.

Apple’s bluetooth tracker

Wat we al wisten over de Apple Tag: het is een soort sleutelhanger die je overal aan kunt bevestigen. Deze sleutelhanger verschijnt net zoals je Apple-spullen op de kaart in de Zoek mijn-app, zodat je hem kunt traceren. Zo kun je dus je dure jas terugvinden, of je portemonnee, of je kat die weer eens door de achterdeur naar buiten geglipt is. Met de tag voorkom je bovendien dat je je spullen kwijtraakt, want hij begint te piepen als jij en je iPhone te ver uit de buurt raken. Dit kun je overigens uitzetten voor bepaalde locaties.

Apple Tag iOS 13

Tot zover wat we al wisten over de Apple Tag. Eén week voor het Apple-event is er nieuwe informatie beschikbaar, zo is er nu wat meer duidelijkheid over hoe de Apple Tag eruitziet. In de code van de iOS 13-bèta is een afbeelding opgedoken van een witte cirkel, met in het midden een Apple-logo. Misschien is het de nieuwe sleutelhanger: een plat rond schijfje met een appeltje erop. Toch houden we een slag om de arm: het is zó minimalistisch dat het zomaar een placeholder zou kunnen zijn voor het uiteindelijke product.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple Tag iOS 13

De officiële naam van de Apple Tag weten we nog niet, maar intern draagt hij de codenaam-naam B389. In iOS 13 zit een aantal zinnetjes verstopt die ook het een en ander verklappen over het nieuwe product, bijvoorbeeld: ‘Tag je spullen met B389 en raak je spullen nooit meer kwijt.’ Tot slot lijkt het erop dat de Apple Tag gebruikmaakt van augmented reality om de zoektocht naar kwijtgeraakte spullen gemakkelijker te maken. Je ziet dan via de camera van de iPhone een ballonnetje dat aangeeft waar de Apple Tag zich ongeveer bevindt.

Apple Tag ballon

Apple-keynote volgende week

Apple’s thema van de keynote is ‘By innovation only’ en de Apple Tag is zeker niet de eerste sleutelhanger die je helpt om je sleutels te traceren. Fabrikant Tile bijvoorbeeld, zal niet heel blij zijn met de plotselinge concurrentie. Apple geeft volgende week een keynote die hoofdzakelijk in het teken zal staan van de nieuwe iPhone. Dan horen we mogelijk ook meer details over de Apple Tag en wat er vernieuwend aan is.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan na de keynote een nieuwsbrief met alle highlights én een gratis digitaal magazine over iOS 13.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar