Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Stores gaan vandaag weer open in Nederland

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Store


Lees verder na de advertentie

Toen het coronavirus in Europa uitbrak, was Apple er snel bij om zijn winkels te sluiten. Inmiddels gaat het langzaam de goede kant op en in veel Europese landen zijn de Apple Stores weer geopend. Maar nog niet in Nederland. Gelukkig daar komt morgen verandering in. Apple heeft aan RTL Nieuws laten weten dat zijn Stores op 10 juni weer geopend worden. Het gaat om de stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Apple Stores in Nederland weer open

Het voelde als een eeuwigheid. Op 13 maart maakte Apple bekend dat al zijn winkels in Europa gaan sluiten om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden. Nu, drie maanden later, vind het bedrijf dat het tijd is om zijn deuren weer te openen. En dat is goed nieuws voor iedereen die graag een nieuwe iPhone wil halen of een reparatie wil laten uitvoeren.

Maatregelen in de Apple Store

Wel heeft Apple een aantal extra maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat klanten veilig naar binnen kunnen. Deze maatregelen komen overeen met hoe Apple in andere landen met de situatie omgaat. Ten eerste is er een maximum voor de hoeveelheid mensen die de Apple Store naar binnen mag. Iedereen moet twee meter afstand houden van elkaar, bovendien moet je een mondkapje dragen. Heb je er geen bij, krijg je die in de winkel. De Apple-medewerkers dragen sowieso altijd een mondkapje. Daarnaast wordt bij de ingang contactloos je temperatuur gemeten en gaan medewerkers vragen stellen om erachter te komen of je gezond bent. Ten slotte blijven de winkels ook minder lang open. Op het eerste gezicht gaan de maatregelen misschien wat ver, maar anderzijds zijn we blij dat Apple er zo goed op let.

Nog geen sessies

Waarschijnlijk had je niets anders verwacht, maar vooralsnog gaan de creatieve Today at Apple-sessies niet door. Dat zijn korte cursussen over verschillende onderwerpen. Van leren hoe je de iPhone gebruikt, tot gevorderde cursussen videobewerking op de Mac. Naar onze verwachting gaat het nog even duren voordat deze sessies weer door kunnen gaan.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bron: RTL Nieuws