Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Stores voor onbepaalde tijd dicht

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Amsterdam heropend


Lees verder na de advertentie

Afgelopen week kondigde Apple aan dat de Apple Stores wereldwijd op slot gingen tot 27 maart. Maar nu lijkt het erop dat die inschatting iets te optimistisch was …

Apple Stores langer gesloten

Op de Nederlandse website van Apple staat het er nog steeds: ‘Tijdelijk gesloten: Wij sluiten al onze Apple Stores buiten China tot 27 maart’. Maar kijk je op de Amerikaanse Apple-site, dan zie je dat daar inmiddels een andere boodschap staat: ‘Onze winkels zijn tot nader order gesloten’. Je kunt ervan uitgaan dat die boodschap ook voor de rest van de wereld geldt.

Apple Stores dicht

Zo veel mogelijk online

Apple probeert klanten nu zo veel mogelijk online te helpen. Wil je een Apple-product kopen dan kan dat via de website of de Apple Store-app. De meeste Premium Resellers hebben de deuren ook nog gewoon open. Apple heeft ook aangegeven wat soepeler om te gaan met het retour-beleid: de periode waarin je je aankoop terug mag brengen, wordt verlengd.


kooptip

Heb je vlak voordat de boel op slot ging een iPhone of ander Apple-product aangeboden ter reparatie bij een van de Stores? Dan kun je het niet meer ophalen. Apple-personeel houdt je op de hoogte van de stand van zaken: concreet weten we nog niet wat dat betekent. In Amerika heeft Apple twee dagen bepaald waarop je je spullen kunt ophalen, hier hebben we daar nog niets over gehoord.

Op dit moment lijkt het ook niet mogelijk om devices op te sturen ter reparatie: bij het doorlopen van de het formulier, krijg je een foutmelding. Heb je dringende vragen? Dan kun je terecht op support.apple.com.