Terug naar Opening Apple Store Michigan Avenue markeert begin van nieuw winkelconcept
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opening Apple Store Michigan Avenue markeert begin van nieuw winkelconcept

Door Sven Lamers27 oktober 2017 12:082 min. leestijd0

Afgelopen week vierde Apple de opening van zijn nieuwe winkel op de Michigan Avenue in Chicago. Het is de eerste winkel die helemaal volgens het nieuwe retailconcept van Apple is ingericht. Wat houdt dat concept in? We keken achter de façade van de nieuwe Apple Stores.

Apple Store Michigan Avenue

In gang gezet door Angela Ahrendts

Toen Angela Ahrendts bij modelabel Burberry vertrok en bij Apple ging werken, kreeg ze een heel duidelijke opdracht: het concept van de Apple Store vernieuwen. De winkels moesten enerzijds een luxer imago krijgen, maar anderzijds ook toegankelijker worden voor iedereen. Een van de eerste maatregelen van Ahrendts was een naamswijziging. De Apple Store verloor namelijk de ‘Store’ – en over bleef ‘Apple’ plus de plaatsnaam, bijvoorbeeld Apple Amsterdam. De wijziging moest benadrukken dat Apple veel meer is dan slechts een winkel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Michigan Avenue

Pas met de opening van de vernieuwde winkel in Chicago wordt dat nu dus echt werkelijkheid. Het prachtige nieuwe gebouw werd samen met het stadsbestuur van Chicago gedesigned, zodat het precies bij de rest van de stad past. Tegelijkertijd is het state-of-the-art, met een zo dun mogelijk dak dat gemaakt is van koolstofvezel.

Binnenin vind je naast de nieuwste Apple-producten echte bomen en een hoop zitplaatsen. Laatstgenoemde zijn nodig voor de workshops die het hele jaar door gegeven worden. Apple Michigan Avenue moet hierdoor een soort marktplein worden, waar mensen elkaar ontmoeten.

Nieuwe store in Milaan

Soortgelijke concepten staan overigens ook al op de planning voor Europa. Zo wordt er binnenkort een Apple-winkel met het nieuwe concept in Milaan geopend. Daarbij heeft Apple het marktplein-idee nog letterlijker opgepakt en een Italiaanse piazza als locatie voor de store gekozen. En wederom is de winkel perfect geïntegreerd in zijn omgeving.

Apple Store Piazza Liberty

Leuk concept!

Het concept achter de nieuwe Apple-winkels zit goed in elkaar. De gebouwen ogen modern, maar passen tegelijkertijd heel goed bij de omgeving. En door voortdurend workshops aan te bieden, zullen de winkels ook in de periodes zonder productlanceringen goed bezocht blijven. Maar of het nou echte ‘marktpleinen’ worden? Om dat te bereiken moet Apple zijn portfolio volgens ons nog uitbreiden … met lekkere iKoffie en Applegebak.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar