Terug naar Apple stopt met online winkel in Rusland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stopt met online winkel in Rusland

Door Sven Lamers17 december 2014 09:491 min. leestijd0

Waarschijnlijk heb je het al in het nieuws gehoord: de Russische roebel verliest op dit moment drastisch aan waarde en langzaamaan raken mensen in paniek. Ook Apple merkt de gevolgen van de slechte roebel en heeft eerste maatregelen getroffen. De online Apple Store in Rusland is tijdelijk offline gegaan voor onderhoud. Het bedrijf wil de tijd gebruiken om de productprijzen grondig te herzien.

Apple-producten goedkoop door roebelcrisis

Dat Apple zijn winkel in Rusland offline heeft gehaald, is alleen maar logisch. In de laatste dagen was de koers van de Russische munt zo sterk gedaald dat je iPhones, iPads en Macs spotgoedkoop kon bestellen – goedkoper zelfs dan in Europa en de VS. Sinds begin van het jaar is de waarde van de roebel meer dan gehalveerd, terwijl de productprijzen bij Apple slechts licht daalden.

Tijdelijk offline

Het is aannemelijk dat de online Apple Store in Rusland nog een tijdje offline blijft. Apple zal even afwachten hoe de roebelcrisis zich verder gaat ontwikkelen. Een woordvoerder van Apple zei tegen Bloomberg:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

“Our online store in Russia is currently unavailable while we review pricing. We apologize to customers for any inconvenience.”

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar