Terug naar Apple stelt beperking aan geld terugvragen voor apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stelt beperking aan geld terugvragen voor apps

Door Jelle Mol13 januari 2015 12:302 min. leestijd0

De regeling om geld terug te vragen voor aangekochte iOS-apps werd pas twee weken geleden geïntroduceerd, maar wordt nu al door Apple op de schop genomen. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat gebruikers de regeling misbruiken door van iedere aangekochte app geld terug te vragen.

Geld terugvragen voor apps

Eind december kondigde Apple in nieuwe voorwaarden aan dat het mogelijk was om binnen 14 dagen geld terug te krijgen voor aangekochte iOS-apps, zonder opgaaf van redenen. Hiermee probeert Apple waarschijnlijk te voldoen aan EU-regelgeving. 9to5Mac ontdekte vervolgens dat de procedure niet helemaal waterdicht was: apps blijven op een apparaat geïnstalleerd én werkzaam nadat een gebruiker zijn geld terug had gekregen. Ook blijft het installatiebestand opgeslagen in de iTunes-bibliotheek.

Opvallend veel verzoeken

Om te voorkomen dat gebruikers op deze manier iedere betaalde app gratis kunnen krijgen, stelt Apple nu beperkingen aan de regeling. Zo krijgen gebruikers die opvallend veel verzoeken indienen, een melding dat ze hun recht op geld terugvragen verliezen. Deze gebruikers kunnen vervolgens alleen een app kopen als ze hiermee akkoord gaan. Wat de criteria precies zijn, is niet duidelijk, maar het zal ongetwijfeld verder misbruik van het systeem voor een groot deel voorkomen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Hoe je je geld terugvraagt, lees je in onze iTip.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar