Terug naar ’Apple steekt 1 miljard dollar in productie van eigen series’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’Apple steekt 1 miljard dollar in productie van eigen series’

Door Sven Lamers18 augustus 2017 15:142 min. leestijd0

Apple gaat helemaal inzetten op de productie van eigen content. Om exclusieve films en series ‘in te kopen en te produceren’, is het bedrijf van plan om één miljard dollar binnen één jaar te investeren, aldus het Wall Street Journal. Hiermee zou Apple tot aan tien eigen tv-series kunnen maken. Dat moeten volgens Wall Street Journal erg hoogwaardige producties worden, net als HBO’s meest succesvolle serie Game of Thrones.

Apple TV

Minder dan bij HBO en Netflix

Eén miljard dollar … dat klinkt als een fors bedrag. Maar in vergelijking met wat de concurrenten HBO en Netflix voor eigen content over hebben, is Apple toch duidelijk zuiniger. Apple’s budget is ongeveer half zo groot dan wat HBO afgelopen jaar aan eigen content heeft besteed. Streamingdienst Netflix betaalt per jaar zelfs 6 miljard dollar voor video-content, waarvan 3 miljard bestemd zijn voor eigen producties.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eigen films en series

Eerste eigen producties heeft Apple onlangs al op Apple Music uitgebracht, waaronder een casting-show voor app-ontwikkelaars (‘Planet of the Apps’) en een vervolg op het muziekprogramma Carpool Karaoke. Beide shows hebben matige tot slechte recensies gekregen.

De investering moet op lange termijn voor betere content zorgen die dan ook niet alleen via Apple Music wordt verspreid. Op die manier wil Apple ook voor een ommezwaai zorgen wat de dalende verkoopcijfers van de iTunes Store betreft.

Apple zet in op content

Om content aan te bieden op de Apple TV heeft het bedrijf tegenwoordig alleen samenwerkingen met bestaande aanbieders, zoals Netflix en HBO Now. Apps van de aanbieders staan in de TV App Store en Apple verdient hiermee 15% van abonnementsbetalingen die via de App Store worden gedaan.

Recent heeft Apple overigens ook al mensen van Sony Pictures uit Hollywood aangenomen. Deze hebben in het verleden succesvolle series zoals Breaking Bad, Better Call Saul, Justified en The Crown geproduceerd. Volgens het bericht zijn deze nieuwe medewerkers ervoor verantwoordelijk dat Apple zijn budget voor eigen producties heeft verhoogd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar