Terug naar Apple sprak met teleurgestelde podcasters
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple sprak met teleurgestelde podcasters

Door Laura Grootaarts9 mei 2016 08:272 min. leestijd0

Apple heeft vorige maand een geheime bijeenkomst gehad met zeven van de populairste podcasters op iTunes. De podcasters mochten op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino hun zorgen uiten over het medium. Twee mensen die bij de bijeenkomst aanwezig waren, hebben aan The New York Times verteld wat er besproken is.

Klachten over podcasts

De belangrijkste klacht van de podcasters, is dat het lastig is om geld te verdienen met hun shows. Podcasters weten maar erg weinig van hun publiek en daarom is het niet eenvoudig om advertenties te verkopen. Apple heeft overigens wél veel informatie over de luisteraars, maar wil deze vooralsnog niet delen met de podcasters.

Iets anders wat ergernis oproept bij podcasters, zijn de beperkte deel-mogelijkheden die iTunes momenteel te bieden heeft. Podcasts verschijnen daarom niet zo snel op social media als Facebook en Twitter, iets waar de makers ervan graag verandering in zien.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het is bijzonder dat de podcasters hun verhaal rechtstreeks kwijt kunnen aan een grote groep Apple-medewerkers. De medewerkers die aanwezig waren bij de bijeenkomst, hebben na afloop nog een overleg gehad met Apple-topman Eddy Cue. Het is nog onduidelijk of er iets met de klachten gedaan zal worden. Mogelijk zien we het resultaat straks terug in iOS 10.

Wat zijn podcasts?

Podcasts zijn online radioshows die je kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Het kan een muziekprogramma zijn, of een hoorspel, een documentaire, nieuws, een lezing … Er is voor ieder wat wils. De populariteit van podcasts maakt momenteel een enorme groei door. Lees ook ons artikel 4 podcasts die je beluisterd moet hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar