Terug naar Apple Slate: toekomstproduct en inspiratiebron
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Slate: toekomstproduct en inspiratiebron

Door Redactie iCreate20 januari 2010 14:413 min. leestijd0

Woensdag 27 januari houdt Apple in San Francisco het eerste grote Apple-event van het jaar. Naar verluidt zal Steve Jobs een nieuwe revolutionaire tabletcomputer aankondigen: een apparaat dat het gat tussen de smartphone en de notebook moet dichten. Veel over deze tablet is er nog niet bekend, maar het hele internet gonst van de geruchten: het apparaat zou de iSlate of iPad heten, zou E-reading naar een hoger plan moeten trekken, zou multimediale content van boek- en tijdschriftenuitgevers gaan aanbieden en eigenlijk een ‘iPhone on steroids’ zijn.

Door al deze geruchten zijn inmiddels veel ideeën ontstaan over de mogelijkheden van draagbare apparaten met een 10 inch multi-touch scherm. Ontwerpers, programmeurs en bedrijven zitten ondertussen ook niet stil en proberen een antwoord te vinden op de vraag: waar gaat men zo’n apparaat voor gebruiken? Dat levert doorgaans erg leuke voorbeeldconcepten op die we, aan de vooravond van de presentatie van de  iSlate/iTablet/MacTablet/MacSlate, graag met jullie willen doornemen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Misschien wel een van de meest futuristische concepten is de zogeheten Courier. Dit is een idee van Microsoft dat met name veel aparte functies van de iPhone door elkaar mixt.  De techniek hierachter doet mij een beetje denken aan het Mozilla Ubiquity-project, waarmee je in een browser diensten zoals Google Maps, Hotmail en FaceBook met elkaar kunt combineren. Het idee hierachter is dat de grenzen steeds meer vervagen. Wat ik vooral sterk vind aan Microsofts concept Courier, is dat het duidelijke functies geeft die het apparaat zou kunnen vervullen.

In Courier zie je dat men de neiging heeft om te kijken naar de mogelijkheden van de iPhone (en wat dat betreft ook de Palm Pre en Android-smartphones), om daar vervolgens mogelijke Tablet-functies aan te koppelen. CourseSmart, een samenwerkingsverband van verschillende schoolboekenuitgevers, denkt vooral vanuit hun eigen branche en laat als concept een variant van Adobe Reader zien die flink is uitgebreid en zelfs een ingebouwde winkel heeft. Wat vooral opvalt is dat er een gedetailleerde SpotLight-functie in dit concept zit en dat de mogelijkheden van video’s worden genoemd.

Maar het beste idee dat ik voorbij heb zien komen, is van het Londense ontwerp-consultatiebureau Berg. Deze hebben namelijk een schitterende conceptvideo gemaakt voor Bonnier, een grote internationale uitgever van boeken en tijdschriften. Berg ontwierp voor hen Mag+, een soort E-reader van de toekomst die het gevoel van een tijdschrift probeert te vangen.

Wat Apple uiteindelijk uitbrengt is momenteel natuurlijk gokwerk. Maar als ik kijk naar de concepten die andere mensen laten zien, geloof ik dat hier een enorm potentieel moet liggen. De hardware (een gps-ontvanger, een camera, een goede mobiele processor, etc) kan alle bovengenoemde ideeën al uitvoeren, maar de vraag is of Apple nu al de software heeft om het mogelijk te maken.  Dat het ongeveer deze kant zou opgaan, weten ze in Cupertino al sinds 1987…

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Volgend bericht
De groene Apple
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar