Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Álle Macs hebben eind 2022 een Apple Silicon-chip’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Release nieuwe MacBook Air 2022

Tijdens de WWDC in juni vorig jaar kondigde Apple aan over te stappen naar eigen Apple Silicon-chips voor de Mac. Het zou twee jaar duren voordat de transitie compleet is, vermeldden ze daarbij. Inmiddels zijn we zo’n beetje halverwege die overgangsperiode. Wat kunnen we de komende twaalf maanden verwachten? Een rapport van Bloomberg verschaft daarover meer details.

Lees verder na de advertentie

Nieuwe M1 Macs in 2021

De eerste Macs met Apple’s eigen M1-chip liggen al een tijdje in de winkel. Vorig jaar verschenen er een Mac mini, een MacBook Air en een 13-inch MacBook Pro met M1-chip. Dit jaar was het de beurt aan een compleet nieuw ontworpen 24-inch iMac en ook de iPad Pro 2021 die dit voorjaar verscheen, heeft een M1-chip. De eerste M1-Macs dateren van november 2020, wat Apple tot november 2022 de tijd geeft om de overstap te voltooien. Deze Macs hebben nog een Intel-chip:

  • 27-inch iMac
  • High-end MacBook Pro (waaronder de 16-inch MacBook Pro)
  • High-end Mac mini
  • Mac Pro

kooptip

Wat zijn Apple’s vervolgstappen nu? Volgens Apple-kenner Makt Gurman van Bloomberg brengt Apple ergens in de komende maanden een MacBook Pro met M1X-processor uit. Dat is de opvolger van de M1-processor en die is alweer een stukje sneller en sterker. Ook staat er een high-end Mac mini op de planning voor dit jaar.

Apple Silicon: alle Macs over in 2022

Voor 2022 verwacht Gurman dat de iMac volledig overgaat op M1. Ook de grotere iMac komt dan aan de beurt. Er gaat volgend jaar ook een vernieuwde MacBook Air verschijnen, die ondersteuning krijgt voor MagSafe. Daarmee klik je de oplaadkabel magnetisch vast aan de Mac.

En dan is er ook nog een vernieuwde Mac Pro. Mogelijk krijgt deze eerst nog een update met een Intel-processor (de Intel Ice Lake Xeon W-3300). Maar vrij snel daarna verschijnt er ook een Mac Pro met een Apple-chip én een nieuw ontwerp: hij lijkt nog wel op het huidige model, maar wordt de helft kleiner. Daarmee zijn alle Mac-modellen voor het einde van 2022 voorzien van Apple’s eigen chip en is Intel uitgefaseerd. Wil je meer weten over de voordelen van de M1-chip? Lees dan ook ons artikel Apple Silicon: 6 belangrijke vragen beantwoord.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac