Terug naar Apple schaft antivirus-categorie in App Store af
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple schaft antivirus-categorie in App Store af

Door Sven Lamers20 maart 2015 14:572 min. leestijd0

In de App Store was er tot voor kort een categorie waarin alle beveiligings- en antivirus-apps op een plek verzameld waren. Nu is de hele categorie verdwenen. Volgens softwarebedrijf Intego heeft Apple daarbij niet alleen de categorie verwijderd, maar tegelijkertijd ook een aantal apps uit de Store gehaald. Zo is bijvoorbeeld de app VirusBarrier iOS van Intego niet meer beschikbaar, evenals een paar soortgelijke apps van andere ontwikkelaars, zoals Anti-Virus Detective en MaxVirus Shield.

virus-barrier-ios

Kopers blijven updates krijgen

De kopers van VirusBarrier iOS krijgen echter ook in de toekomst nog nieuwe antivirusdefinities omdat het systeem daarvoor onafhankelijk is van app-updates en de App Store. Voor Intego heeft het echter weinig zin om de app zelf te updaten, bijvoorbeeld voor nieuwe iOS-versies. Apps voor de Mac blijft Intego gewoon aanbieden.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Beperkte functionaliteit

Met VirusBarrier iOS was het niet mogelijk om op de iPhone naar virussen te zoeken; je kon alleen bestanden laten checken die andere apps naar VirusBarrier stuurden. Zo kon je onder meer bijlagen van e-mails laten scannen, evenals bestanden van Dropbox. Maar meer had je sowieso niet nodig:  dankzij sandboxing en het App Store-reviewproces loop je toch weinig kans dat je iPhone of iPad besmet worden door virussen en malware – ook al zijn die specifiek op iOS gericht.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar