Terug naar Apple publiceert zijn gezondheidsrevolutie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple publiceert zijn gezondheidsrevolutie

Door Sven Lamers15 april 2015 14:152 min. leestijd0

Apple wil de gezondheidszorg radicaal vernieuwen en heeft daar vandaag een grote stap in gezet. ResearchKit, het platform waarmee onderzoekers en medici hun gezondheidsapps kunnen bouwen, is gepubliceerd. Apple vindt het programma zó belangrijk, dat het ResearchKit open source heeft gemaakt: je kunt het gratis downloaden vanaf  GitHub. Het bedrijf heeft verder een documentatie en voorbeeldcode online gezet, daarnaast is er nog een mailinglijst waar geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. Bovendien worden eerste apps getoond die gebruikmaken van ResearchKit.

ResearchKit

Onderzoek

Apple wil volgens eigen zeggen niet minder dan voor een revolutie op het gebied van medisch onderzoek zorgen. Vooral het aantal onderzoeksdeelnemers wil Apple dankzij ResearchKit en iOS-apparaten duidelijk verhogen. En volgens eerste getallen lukt dat prima: de eerste projecten, waaronder onderzoeken naar diabetes, asthma en Parkinson, telden sinds de start van ResearchKit afgelopen maand al meer dan 60.000 deelnemers.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Partners

Tot de partners van Apple behoren de Universiteit Oxford in het VK en de universiteiten Stanford, Rochester, Penn en UCLA in de VS. Deze mochten ResearchKit al een maand lang gebruiken om eigen apps te ontwikkelen. Nu mag iedereen het framework downloaden.

Apps die ResearchKit gebruiken, werken op de iPhone 5, 5c, 5s, 6 en 6 Plus, evenals op de vijfde generatie iPod touch. Verder kunnen deze geïntegreerd worden in de app ‘Gezondheid’. De huidige projecten zijn alleen beschikbaar in de VS, maar nu dat ResearchKit voor iedereen beschikbaar is, komt daar waarschijnlijk snel verandering in.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar