Terug naar Apple-reparatiecentrum zorgt voor overlast door SOS-noodmelding
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-reparatiecentrum zorgt voor overlast door SOS-noodmelding

Door Sven Lamers28 februari 2018 09:502 min. leestijd0

De politie in Californië is niet blij. Al maanden krijgen ze dagelijks dozijnen onbedoelde noodoproepen. Sinds oktober afgelopen jaar werden in totaal 1600 noodoproepen geregistreerd! Dat meldt CBS. Deze zijn allemaal afkomstig van een bedrijf van Apple in Elk Grove. Daar worden reparaties en revisies van iPhones uitgevoerd. De boosdoener is waarschijnlijk de nieuwe SOS-functie van iOS 11 en Apple wil onderzoeken hoe het probleem precies ontstaat.

sos noodmelding ios 11

Apple wil onbedoelde noodoproepen voorkomen

De onbedoelde noodoproepen kunnen het werk van de politie ‘behoorlijk belemmeren’, zegt de plaatselijke politie. Zo kan het gebeuren dat een echte noodoproep in de wacht moet worden geplaatst omdat er een tweede, onbedoelde noodoproep binnenkomt. Daarbij gaat veel tijd verloren. Elke dag komen er minimaal twintig foutieve 911-belletjes van het reparatiecentrum binnen, aldus de politie. Meestal is er niemand aan de telefoon, soms hoor je op de achtergrond mensen werken.

De reden voor de onbedoelde oproepen is nog onduidelijk. Apple heeft al aangegeven dat het hard aan het werk is om de oorzaak vast te stellen. Het wil er zeker van zijn dat dit niet doorgaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gebruikers testen SOS-functie

De SOS-functie van de iPhone en Apple Watch kan in noodgevallen super praktisch zijn, en er zijn genoeg verhalen waarbij de ‘SOS-noodmelding’ leven gered heeft. Tegelijkertijd zorgt de functie voor een hoop ‘false positives’. Vooral op de iPhone 8 en iPhone X is het bijna al te gemakkelijk om de SOS-noodmelding te gebruiken. Hier hoef je maar de zij-knop en een van de volume knoppen tegelijk indrukken. Daarna verschijnt gelukkig nog een countdown, maar vervolgens worden de hulpdiensten gealarmeerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar