Terug naar Apple Remote te groot voor Apple TV-verpakking
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Remote te groot voor Apple TV-verpakking

Door Redactie iCreate29 september 2010 11:522 min. leestijd10

Gisteren viel de Apple TV op de mat van de Amerikaanse Apple-klanten en vandaag verschijnen de eerste uitpakfoto’s online. En wat blijkt nu, Apple heeft extra inkepingen in de binnenwand van de verpakking moeten maken omdat de meegeleverde Apple Remote eigenlijk te groot is.

Verpakking
De Apple TV is klein, heel klein. Het zwarte kastje meet 10 bij 10 centimeter en past vier keer in de oude Apple TV. Met zo’n kleine mediaspeler is de verpakking vanzelfsprekend ook heel compact.

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Diagonaal
De ontwerpers bij Apple zullen zich wel twee keer achter het oor hebben gekrabd toen bleek dat de meegeleverde Apple Remote eigenlijk te groot is voor de verpakking. De aluminium afstandsbediening is namelijk te lang om recht in de verpakking te leggen. Nee, de Remote past maar op één manier in de doos van de Apple TV en dat is diagonaal, dwars door het midden. En dit past alleen als er een stukje uit de binnenwand van de kartonnen verpakking wordt gesneden.

Roet in het eten
De Apple TV had dus geen centimeter kleiner mogen zijn, want dan zou de Remote echt niet in de doos passen. Dat zet je aan het denken; misschien had de nieuwe Apple TV nog kleiner gekund, maar dan zou het formaat van de Apple-afstandsbediening roet in de verpakking gooien.

Of draaf ik nu door?

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

10
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter
Lezer
Peter

Of Apple vond het gewoon mooi om de afstandsbediening op deze manier te verpakken… Waar je je al niet druk over kunt maken!

Teun
Lezer
Teun

Of ze willen bij Apple gewoon extra benadrukken dat de Apple TV echt héél klein is, daarom maken ze de verpakking ook iets te klein (voor de remote).

Maaruh…. Is het een slecht idee om een Apple TV te importeren als Nederlander? Er is natuurlijk geen content te downloaden via onze iTunes store, maar de films, muziek en foto’s die ik nu al heb kan ik toch wel streamen?

Sint Smeding
Lezer
Sint Smeding

Vreemd, normaal is de verpakking van Apple-producten juist zo goed verzorgd. Volgens de filosofie van Apple is de verpakking een onderdeel van de beleving van een product. Deze verpakking lijkt me nu niet echt een voorbeeld van hoe je daar invulling aan moet geven.

Waarom niet het doosje iets groter gemaakt of, beter nog, de omvang van de afstandsbediening kleiner?

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

De Apple Remote is al een tijdje op de markt. Nu een kleinere afstandsbediening lanceren omdat deze anders niet in de verpakking van de Apple TV past zou ook een vreemde stap zijn.

Peter
Lezer
Peter

Ze hadden gewoon de ‘oude’ witte remote mee kunnen leveren… Past ook beter bij de zwarte Apple TV.

Frank
Lezer
Frank

Eens met Peter.

Ziet er zo toch prachtig uit!

Misha
Lezer
Misha

Misschien hoort het juist zo, want zo ligt de remote ‘vergrendeld’ in de verpakking. Ik vind dit juist heel slim!

Christian
Lezer
Christian

Apple is niet een bedrijf dat er op het laatste moment achter komt dat de afstandsbediening toch te groot is voor de doos en dus daarna nog inkepingen moet gaan maken in de doos zodat de afstandsbediening er alsnog in past. Hier is heel bewust over nagedacht en denk ook eerder dat het juist is gedaan om te benadrukken hoe klein de Apple TV is.
En wanneer Apple de ATV nog kleiner had willen maken, hadden ze dit echt niet gelaten vanwege het feit dat het formaat van de afstandsbediening dan roet in het eten zou gooien.

Jochem
Lezer
Jochem

Ongelofelijk, waar je je druk om kunt maken… Ga gewoon aan je werk.

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Okay, jij zegt het. Ik ga nu verder met een workshop over Numbers voor iCreate 23.