Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple registreert vijf nieuwe iPads en Macs

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple tas


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat we dit nog dit jaar nieuwe Macs en iPads kunnen verwelkomen. Apple heeft nieuwe iPad en Mac-modellen geregistreerd in de database van de Euraziatische Economische Unie (EEU), zo ontdekte Consomac.

Vijf nieuwe iPads en Macs geregistreerd

EEU-registratie Mac iPad

Het gaat om vijf nieuwe Mac-modellen – waarschijnlijk MacBooks – met modelnummers A1931, A1932, A1988, A1989 en A1990. Ook registreerde Apple vijf iPad-modellen met modelnummers A1876, A2013, A1934, A1979, A2014. Hierbij zou het kunnen gaan om een compleet vernieuwde iPad Pro 2018 met smalle randen, Face ID en zonder thuisknop. Het bijzondere is wel dat de op de geregistreerde Macs macOS High Sierra draait en op de iPhones iOS 11. Gewoonlijk worden de nieuwe producten geleverd met de nieuwe software, dat zou in dit geval iOS 12 en macOS Mojave moeten zijn.

[relatedissue]

Betrouwbaarheid EEU-registratie iPad en Mac


kooptip

Registraties als deze zijn in de EEU verplicht bij de introductie van nieuwe elektronische producten. In het verleden is het vaker gebeurd dat zulke registraties van Apple inderdaad vooraf gingen aan een productrelease. In augustus 2016 bijvoorbeeld, registreerde Apple in deze database de iPhone 7, de Apple Watch Series 1 & Series 2 en de AirPods. Die lagen een maand later inderdaad allemaal in de winkels.

En dat was niet de enige keer dat de EEU-database de komst van nieuwe Apple-producten voortijdig prijsgaf. In 2017 werd zo de komst van een nieuwe Magic Keyboard, nieuwe MacBooks en iPads al duidelijk ver voor de start van de WWDC. En dit jaar nog wisten we dankzij de database al in een heel vroeg stadium van de iPad 2018.

Er is één maar …

Honderd procent waterdicht is de registratie echter niet. Begin dit jaar registreerde Apple ook een iPhone. De geruchten over een iPhone SE 2 dan wel een gouden iPhone X liepen hierdoor hoog op, maar uiteindelijk werd er geen nieuwe iPhone gelanceerd. Tot nu toe is dat de enige smet op het blazoen en we weten nog steeds niet wat de achtergrond hiervan is. Het zou kunnen dat Apple ons op het verkeerde been heeft willen zetten, maar het is ook mogelijk dat de iPhone SE 2 op het allerlaatste moment is geannuleerd.